Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 september 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden en opgesloten wegens status veelpleger

Almelo

Op donderdag 16 september vond omstreeks 17.00 uur een diefstal plaats bij een winkel aan de Ootmarsumsestraat. Personeel had gezien hoe een vrouw meerdere parfumdoosjes onder haar kleding verstopte en vervolgens de winkel verliet, zonder deze af te rekenen. Een personeelslid volgde de verdachte naar buiten, doch kreeg alleen een grote mond, waarbij de verdachte een flesje parfum tegen de grond kapot gooide. Aan de hand van het opgegeven signalement herkende de politie de persoon van de verdachte. Zij hielden de vrouw, een 28-jarige Almelose, in haar woning aan. De verdachte blijkt een veelpleger en nog in haar proeftijd te zitten. Ze is in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld om voorgeleid te worden. (04-115689)

Huiszoekingen vuurwapens

Politie doet meerdere huiszoekingen naar aanwezigheid van vuurwapens

Almelo en Westerhaar

Naar aanleiding van informatie omtrent illegaal vuurwapenbezit stelde de politie op woensdag 15 en donderdag 16 september een onderzoek in. Daartoe werd op meerdere adressen huiszoeking gedaan. Op 4 adressen troffen de agenten zaken aan waarbij de wet was overtreden.

Zij troffen in een woning aan de Lieven de Keystraat in Almelo een hennepkwekerij aan met respectievelijk 180 planten. De stroom werd buiten de meter om afgenomen. De bewoner, een 40-jarige man werd aangehouden en kon na verhoor weer gaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd een busje traangas gevonden, welke eigendom bleek van de 35-jarige bewoonster. Ook deze is in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-115195/115194)

In een woning aan de Melkweg in Almelo werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen met 55 planten. Ook hier zijn de planten en apparatuur in beslag genomen. Tegen de 42-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. Vuurwapens zijn niet aangetroffen. (04-098829)

Aan De Wheer in Almelo vond de politie een busje traangas en nam deze in beslag. Verder werden geen wapens aangetroffen. Tegen de 42-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit. (04-078890)

In een woning aan de Christoffelstraat werd een 8mm gaspistool aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaresse, een 21-jarige Almelose meldde zich later aan het politiebureau. Zij had het wapen bij een kennis van haar in de woning verstopt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-082936)

Gestolen auto terecht

Een als gestolen opgegeven auto is aangetroffen

Almelo

Op 16 september werd bij de politie gemeld dat een auto was aangetroffen in Lutten. Deze auto, een witte Volkswagen bestelauto was tussen 3 en 14 september gestolen vanaf de Haven Noordzijde in Almelo. De 55-jarige eigenaar uit Oud-Ootmarsum had hiervan aangifte gedaan. (04-114706)

Motorrijder gewond

Aanrijding tussen een personenauto en een motor

Den Ham

Op donderdag 16 september vond omstreeks 14.45 uur een aanrijding plaats op de Ommerweg tussen een auto en een motor. Een 49-jarige automobilist uit Steenwijk wilde zijn auto keren op de rijbaan. Hij zag daarbij een hem achter op komende motorrijder te laat. De motorrijder, een 25-jarige Wierdenaar, reed achter op de auto. Hij raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (04-115601)

Motorrijder omgekomen

Aanrijding tussen personenauto en motor

Wierden

Op donderdag 16 september vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de Vriezenveenseweg tussen een auto en een motor. Een 55-jarige automobilist uit Groenlo wilde ter hoogte van de Hogeluchtsweg zijn voertuig keren. Hij zag daarbij een hem achter op komende motorrijder niet aan komen, waardoor deze met zijn motor tegen de auto reed. De motorrijder, een 26-jarige man uit Wierden werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij vrijdagochtend 17 september aan zijn verwondingen is bezweken. Ook de bijrijdster van de automobilist, een 55-jarige Groenlose, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (04-115737)

Verkeerstoezicht

De politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

De politie hield op meerdere plaatsen in het district toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij controleerde zij het volgende. Almelo - Vissedijk en Kolthofsingel van 07.45 - 08.45 uur bromfietscontrole In totaal 32 bromfietsen gecontroleerd waarbij de volgende verbalen zijn opgemaakt: 12x overschrijding constructiesnelheid 1x niet tonen van het certificaat 1x onjuiste kleur verlichting Almelo - Het Baken van 11.45 - 12.40 uur bromfietscontrole In totaal 20 bromfietsen gecontroleerd waarbij de volgende verbalen zijn opgemaakt: 8x overschrijding constructiesnelheid 1x niet verzekerd
1x geen certificaat
Vroomshoop - Vriezenveenseweg van 09.20 - 09.45 uur bromfietscontrole In totaal 4 bromfietsen gecontroleerd - geen overtredingen 9x verbaal voor het niet dragen van de autogordel Wierden - Stationsstraat van 11.00 - 11.30 uur de volgende verbalen opgemaakt: 4x niet dragen van de autogordel 1x rijden in strijd met geslotenverklaring

Rijssen - Reggesingel in de avonduren bromfietscontrole en met name op verlichting

2x verbaal voor het voeren van onjuiste verlichting (1x blauwe lampjes en 1x neonverlichting aan de onderzijde van de bromfiets) 1x overschrijding constructiesnelheid Rijssen - controle autogordels en snelheid in de avonduren waarbij de volgende verbalen: 2x niet dragen autogordel
1x onterecht voeren mistlicht 4x snelheidsovertreding (50km/u toegestaan - hoogst gemeten 102 km/u)

Motorrijder levert rijbewijs in

Motorrijder geflitst met 215 km/u waar 100 km/u is toegestaan

Almelo

Op donderdag 16 september werd de film van de flitspaal aan de Oosterweilandweg uitgelezen. Daarbij was op 23 augustus een motorrijder geflitst met een snelheid van 215 km/u terwijl daar 100 km/u is toegestaan. De verdachte, een 35-jarige man uit Vriezenveen is een proces-verbaal aangezegd. Tevens heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen. (04-115628)

Fietsertje gewond

Fietsers komen met de sturen tegen elkaar

Enter

Op vrijdag 17 september vond omstreeks 08.25 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsertjes op de Zuiderstraat. De twee, een 8-jarige meisje en een 9-jarige jongen, beiden uit Enter, waren op weg naar school. Zij zagen op de rijbaan van de Zuiderstraat een aangereden konijn liggen en wilden er niet over heen rijden. Door een verkeerde stuurbeweging raakten ze elkaar en kwamen te vallen. Het meisje liep een bult op aan haar hoofd en werd ter plaatse behandeld. De jongen had een hoofdwond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. (04115837)


---- --