PERSBERICHT - 2004-09-17

NBTC brengt namens vijf Nederlandse steden 20 Ducth Bikes naar Londenaren

Oranje fietsen bezorgen Londen Holland-gevoel

It shows a little of Dutch lifestyle characteristics to the city, zei Jenny Jones, vertegenwoordigster van de burgemeester van Londen, toen zij donderdag 16 september op Trafalgar Square in Londen achterop een oranje fiets stapte. Even daarvoor had zij van de Hollandse steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Maastricht 20 oranje fietsen gekregen voor de bewoners van Londen.

Andrew van der Feltz, Vestigingsmanager Groot-Brittannië van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen reikte de fietsen namens de vijf steden aan haar uit. Hiermee brengen wij het typische Holland gevoel naar Londen. Het gevoel dat ook centraal staat in onze grootschalige campagne Holland stays with you long after youve left die vanaf 4 oktober de straten in Londen oranje kleurt. Deze fietsen zijn hiervan een voorproefje. En we steunen tevens de Good Going Campaign.

Op 4 oktober 2004 gaat de campagne Holland stays with you, long after youve left official officieel van start. Van der Feltz: De campagne richt zich op het promoten van de typische Nederlandse levensstijl in de verschillende steden. Anders gezegd, je neemt iets van die ontastbare Hollandse atmosfeer mee naar huis. Doel is de promotie van city breaks in Holland en in het bijzonder in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Bij iedere stad wordt een bijzonder karakteristiek belicht.

FIETS ALS TRANSPORTMIDDEL
Om Londen al een voorproefje te geven van die unieke Hollandse levenstijl, heeft NBTC namens de vijf steden de oranje fietsen gedoneerd aan Londen tijdens de Bikes 4 Londoners good going roadshow op Trafalgar Square. Met deze roadshow wil Londen het woon werk verkeer op de fiets bevorderen.

De roadshow is een onderdeel van de good going campagne, die op 7 september door Ken Livingston, burgemeester van Londen, is gestart. Deze campagne heeft tot doel het bevorderen van milieuvriendelijke vormen van transport in Londen. De fietsen worden ingezet als promotie voor een gezonde en relaxte manier om door de stad te gaan.

Jenny Jones, voorzitter van de Groene Partij, raadslid van greater London en vertegenwoordigster namen de burgemeester voor dit evenement: We think it is important to increase the number of people cycling in London and I am delighted that the NBTC and the Dutch cities have donated 20 orange bikes to Londoners to support the Good Going Campaign by showing a little of Dutch lifestyle characteristics to the city.