Politie Friesland

politieberichten van 17/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 17-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Vrijdag tussen 03.40 uur en 03.48 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Sixmastraat. Aan de achterzijde van het bedrijf werd een kantelraam opengebroken. Binnen werd een toegangsdeur ingetrapt. Weggenomen zijn een tweetal beeldschermen. Aangifte moet nog worden gedaan.

Hemelum: inbraak supermarkt
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een supermarkt aan de Klaster. Men is binnen gekomen door op het platte dak een gat te maken. Hierdoor kwam men in de winkel. De beide kassas zijn opengebroken en weggenomen werd wat kleingeld. De stelling met rookwaar is geheel geleegd. Ook zijn postzegels en buskaarten weggenomen. In alle ruimtes van de winkel is men geweest. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Hemelum. De technische recherche zal een sporenonderzoek verrichten.

Follega: verkeerscontrole
Vrijdag tussen 06.00 uur en 07.00 uur bij de N354 een kleine controle gehouden bij het viaduct Brette Hoanne Men is daar bezig met wegwerkzaamheden en daarom was de weg afgesloten voor verkeer. Een zevental bekeuringen zijn uitgeschreven omdat men een sluiproute had via het brom/fietspad.

Dokkum: winkeldievegge aangehouden
Vrijdag omstreeks 08.50 uur werd in een supermarkt aan de Strobossersteeg een 34-jarige inwoonster van Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een tas met levensmiddelen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner van Aalsum