PERSBERICHT - 2004-09-17

ANWB: Gevreesde overlast blijkt tot nu toe mee te vallen

Wegwerkzaamheden Ardennen eerder klaar

Een deel van de wegwerkzaamheden op de belangrijke Belgische vakantieroutes E25 en de E411 in de Ardennen is een maand eerder klaar dan verwacht, zo laat de ANWB Verkeersinformatie weten. De Belgische Rijkswacht had vooraf gewaarschuwd voor lange files bij de werkzaamheden, omdat het gaat om twee belangrijke vakantieroutes naar het zuiden. Maar uiteindelijk viel de overlast mee.

Op de E411 gaat het om het stuk tussen Tellin en Recogne, op de E25 om het gedeelte tussen Bastenaken en Neufchâteau. Daar zijn de afzettingen langs de weg inmiddels verdwenen. De E411 verbindt Brussel met Arlon en de E25 is de snelweg tussen Luik en Arlon.

Op de twee andere gedeelten waar gewerkt wordt zijn voorlopig nog wegversmallingen. Het gaat om het stuk tussen Recogne en Neufchâteau op de E411 en tussen Houffalize en Werbomont op de E25. Daar is het werk klaar op 15 oktober.

De volgende fase van de werkzaamheden begint op 15 ma art2005.Dan wordt opnieuw een gedeelte op de twee snelwegen onder handen genomen. De werkzaamheden aan beide snelwegen gaan nog jaren duren.

Telkens wordt er enkele maanden achter elkaar gewerkt. In de winter liggen de werkzaamheden stil. In totaal wordt ruim zestig kilometer op de E411 en bijna zeventig kilometer op de E25 hersteld. Kosten: 167 miljoen euro.