Ingezonden persbericht

Actie ! Meer geluidsdagen voor TT Circuit Assen

ASSEN, 20040917 -- Het TT Circuit van Assen ondervind reeds jaren het geklaag van omwonenden wegens geluidsoverlast en verkeershinder tijdens diverse evenementen. De grootste "boosdoener" tegen al deze klachten is een groep fanatieke tegenstanders van het circuit die zelfs een stichting hebben opgericht. Stichting Geluids Hinder Baggelhuizen. Aan het hoofd staat Dhr. Ten Kate, die elke gelegenheid aangrijpt om te klagen bij de Gemeente Assen.


Actueel zijn ze momenteel wel, en de plaatselijke kranten staan dan ook weer vol met commentaar op de geluidsproblematiek. Van oudsher is het TT Circuit een deel van Assen, en "echte" Assenaren spreken allen maar lof uit over hun circuit, een stukje van Assen en een goed middel voor de plaatselijke economie. Vele campings rond het circuit profiteren van de evenementen en herbergen vele motorrijders. Doch hypocriet is het ook ! De eigenaar van camping Witterzomer hoort men niet klagen tijdens de TT en bijvoorbeeld WK Superbike, maar andere evenementen schijnen zijn gasten niet te kunnen slapen ( ? ). Wij vroegen om een reactie, doch deze bleef achter wegen. Wel registreerde ons mail programma de volgende melding: "was deleted without being read on Thu, 9 Sep 2004 21:51:09". Een inwoner van de klagende wijk Baggelhuizen verklaard "Ik woon zelf in deze wijk. Nog geen 500 meter van de TT campings en het circuit. Van overlast is helemaal geen sprake ! Ik geniet juist van de charme en het geluid van ons eigen circuit. Die actiegroep geluidshinder moet gewoon massaal naar een hutje op de heide. Alhoewel ze zich daar waarschijnlijk zullen storen aan de fluitende vogels of blatende schapen. Dat soort mensen ergert zich werkelijk overal aan ! Laat ze op de campings maar lekker lawaai maken en laat de truckers maar lekker toeteren, weg met dat gezeur over maximaal aantal geluidsdagen, het circuit is wel het visitekaartje van Assen, dus ik zou zeggen tegen die actiegroep: Enjoy, don't Destroy"

Ik sluit me hier volledig bij aan ! Het gezeur met de actiegroep moet eens afgelopen zijn. Ze maken meer kapot dan lief is, de coureurs in de 250cc klasse zijn al regelmatig de dupe van hun gezeur. Het word tijd voor tegenactie ! Stuur uw reactie naar info@wegrace.info en wij sturen deze door aan de Gemeente Assen.




Ingezonden persbericht