Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 september 2004


Eerbeek en Lochem - politie "breekt in"

Agenten hebben donderdagochtend tot twee keer toe moeten "inbreken" om hulp te verlenen. In Eerbeek kreeg de politie een melding dat een dochter de woning van haar moeder niet in kon. Hier bleek de sleutel aan de binnenkant in het slot te zitten. Na het forceren van een raampje werd de bejaarde vrouw in de douche aangetroffen. Een huisarts is gewaarschuwd en de vrouw is later opgenomen in het ziekenhuis.


In Lochem assisteerden agenten naar aanleiding van een melding, dat een vrouw in haar woning was gevallen. Een medewerker van de woningbouwvereniging was al gewaarschuwd en ook een dokter en ambulance waren gebeld. Nadat de man van de
woningbouwvereniging een ruitje had gedemonteerd is een agent met de nodige moeite naar binnen geklommen en heeft de deur geopend. Hierna konden de andere hulpverleners naar binnen en de vrouw bleek gelukkig geen letsel te hebben opgelopen.


Laren- bestuurders negeren massaal het rode licht
In verband met asfalteringswerkzaamheden was er op woensdag slechts één weggedeelte beschikbaar en werd het verkeer geregeld middels een verkeerslichtinstallatie. Agenten hielden hier, mede voor de veiligheid van de wegwerkers een controle en stelden vast dat er massaal door rood licht werd gereden. In één uur tijd werden 64 overtredingen geconstateerd en de betrokken bestuurders kunnen de bekeuring (95 euro) binnenkort in de brievenbus verwachten.


Twello - man belandt met invalidenwagen in droge sloot
Een 56-jarig man uit Twello is donderdagmiddag rond 15.30 uur op de Rijksstraatweg met zijn invalidenwagen in een droge sloot beland. De man reed over het fietspad richting Apeldoorn en werd ingehaald door een fietser. Hiervoor stuurde hij naar rechts en kwam in de berm en vervolgens in een droge sloot terecht. De fietser heeft waarschijnlijk niets van het gebeurde gemerkt. Agenten brachten de man thuis en zijn wagen werd tijdelijk bij een buurtbewoner geparkeerd en is later opgehaald.


Eefde- rijden onder invloed

Een 25 jarige Zutphense automobilist is vrijdagochtend rond 01.30 op de Zutphenseweg gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau o.8 promille. Met een boete en een rijverbod heft hij later het politiebureau verlaten.


Zutphen - inbraak bij kadoshop

Vrijdagochtend rond 05.30 uur heeft een onbekende ingebroken bij een kadoshop aan de Laarstraat. Met een steen vernielde hij een ruit en vluchtte later richting het Miroterrein. Getuigen zagen dat hij een plateau met kettinkjes en kleine sieraden had meegenomen. De man had een jas aan met fel geel en een reflectiestreep en de politie zoekt getuigen die de man op zijn vluchtroute mogelijk hebben gezien.


Lochem - vernieling scoutinggebouw

Onbekenden hebben woensdag bij het scoutinggebouw aan de Vordenseweg een thermopaneruit vernield. De schade, al snel enkele honderden euro's komt weer ten laste van de vereniging. De politie zoekt mogelijke wandelaars (het clubgebouw ligt in een bosperceel) die iets gezien hebben.


Barchem en Laren - afvalbranden

De politie is donderdagmiddag tot twee keer toe in actie gekomen naar aanleiding van brandmeldingen. In Barchem aan de Zwiepseweg bleek een eigenaar van een perceel met vergunning een vuur te stoken, waarop hij slechts schoon snoeihout mocht verbranden. Agenten stelden vast dat ook boomstammen en stronken in het vuur lagen en betrokkene, die kennelijk zijn vergunning niet goed had gelezen, krijgt hiervoor proces-verbaal.


Ook in Laren zal de eigenaar van een pand nog gehoord worden over een afvalbrand. Hier was de brandweer donderdag laat op de avond uitgerukt naar een brand. Bij een woning aan het Hazendiekske bleek afval in brand te staan. Naast pallets bleken er ook kozijnen, plastic en kranten in het vuur te liggen. De brandweer heeft het vuur geblust


Wilp -gestolen auto


Naar aanleiding van een melding gingen agenten naar de Wilpsedijk en troffen daar een auto aan die in de nacht van woensdag op donderdag in Apeldoorn bleek te zijn gestolen. De auto is weggesleept en de eigenaar krijgt hem na het politieonderzoek zo snel mogelijk terug.


Eerbeek - auto zwaar beschadigd


Een 20-jarige Zutphense is zwaar gedupeerd toen zij woensdag na terugkomst bij haar auto deze zwaar beschadigd aantrof. De auto had woensdag in een parkeervak op het Oranje Nassauplein in het centrum gestaan. De veroorzaker moet dit gezien de schade gemerkt hebben en de politie zoekt getuigen van het ongeval.


Einde berichten



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


DIT BERICHT IS EEN UITNODIGING EN KAN PAS OP 22 SEPTEMBER


VOOR PUBLICATIE GEBRUIKT WORDEN.


17 september 2004


Onderwerp: Politie en scholen houden symposium over omgaan met agressie.


Op woensdag 22 september a.s. organiseren politie en leerkrachten van de 15 basisscholen in de gemeente Brummen een symposium "Omgaan met Agressie".


Het symposium is op verzoek van leerkrachten uit het basisonderwijs opgezet door Paul Mekkes, directeur van de Cornelis Jetsesschool en Heino de Graaf, wijkagent van Eerbeek en Hall.


Tijdens de workshop, waarbij met acteurs wordt gewerkt krijgen de leerkrachten training en tips hoe zij met agressie van ouders dienen om te gaan. Ook krijgen zij van de politie uitleg over de (strafrechtelijke) aanpak van dergelijke feiten.


Aan het eind van de middag krijgen alle scholen van de gemeente Brummen een tegel met het bekende lieveheersbeestje, zijnde het logo van de Stichting Zinloos Geweld.


Plaats van handeling: café-restaurant de Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek.


Indien u belangstelling heeft om de organisatoren op die dag te interviewen kunt u tot 21 september a.s. contact met Bert Top of mij opnemen.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 september 2004


Onderwerp: Eerbeekse inbraak in nieuw SBS 6 programma


Een inbraak in een woning aan de Juliana van Stolberglaan, waarbij de dieven dure sieraden hebben gestolen wordt komende zondag gepresenteerd in het nieuwe SBS 6 programma MELDKAMER. De politie heeft de inbraak in onderzoek en hoopt middels deze uitzending vooral juweliers te bereiken.


In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli j.l. werd ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Eerbeek. Op een balkon vernielden de inbrekers een ruit en wisten zo toegang tot de woning te krijgen.
Binnen gingen zij op zoek naar buit en daarbij stuitten zij op een kluisje. Dit werd opengebroken en met de inhoud, een hoeveelheid dure exclusieve sieraden, gingen de inbrekers er vervolgens vandoor. De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt.


Het politieonderzoek heeft nog niet naar eventuele verdachten geleid, reden waarom via de Landelijke Selectiecommissie Opsporingsberichtgeving de diefstal is aangemeld voor uitzending bij één van de opsporingsprogramma's. Hierbij wordt vooral gemikt op de juweliersbranche en foto's van enkele sieraden worden in het tv-programma getoond.


Naast medewerking aan het programma OPSPORING VERZOCHT van de AVRO hebben de Nederlandse Politie en Justitie al enige tijd TMF, Spits, Tiscali en SBS 6 betrokken in de opsporingsberichtgeving over strafzaken.


Zondagavond wordt het onderwerp bij SBS 6 tussen 21.30 en 22.30 uur gepresenteerd.


Eventuele tips kunnen ook via 0900- 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 doorgegeven worden.


Einde bericht.



---- --