Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 17 september 2004

Giraffe geboren in Safari Beekse Bergen

Winnaar naamwedstrijd krijgt gratis abonnement

In de nacht van woensdag op donderdag is in Safari Beekse Bergen een mannelijke Rotschild giraffe geboren. Het jong zet vandaag zijn eerste stapjes op de grote giraffevlakte van het park. In totaal zijn er nu elf giraffen te bewonderen in Safari Beekse Bergen. Bijzonder is dat het jong een stiefvader krijgt. Zijn echte vader Dirk vertrok eind 2003 naar de dierentuin van Maagdenburg in het kader van het Europese fokprogramma van dierentuinen. Hij bleek echter nog wel een laatste 'kind' te hebben nagelaten. Dirk is opgevolgd door de giraffehengst Waldo. Het jong heeft nog geen naam. Op de website van het park is een naamverkiezing uitgeschreven.

Val van twee meter
Na een draagtijd van gemiddeld 14 à 15 maanden wordt een giraffejong geboren. Het jong valt van een grote hoogte (zeker 2 meter) op de grond. De moeder blijft immers staan. Het giraffejong komt met de voorpoten en de kop naar buiten en maakt vervolgens een koprol. Het dier komt terecht op de schouders waarvan de beenderen nog soepel en buigzaam zijn en hij kan al na 15 minuten staan. De eerste dag van het leven van een giraffe is erg spannend. De eerste uren duldt de moeder geen andere giraffen bij haar jong in de buurt. Op deze wijze leert het jong haar moeder herkennen. Een giraffe is na de geboorte gemiddeld 1,50 tot 1,60 meter hoog en kan daarna uitgroeien tot een hoogte van ruim 5 meter.

Naamverkiezing
De jonge giraffe heeft nog geen naam. Om bezoekers de kans te geven een leuke naam in te sturen, is op de website www.safaribeeksebergen.nl een naamwedstrijd geplaatst. Diegene die de leukste naam verzint, wint een abonnement voor het park. Inzendingen dienen voor 1 november binnen te zijn.

Een dagje Afrika
In Safari Beekse Bergen kan de bezoeker Afrika ontdekken in Brabant. Men kan 'op safari' met één van de Safaribussen, de Safariboot, te voet over de Wandelsafari of met de eigen auto. Onderweg komt men 'oog in oog' te staan met diverse Afrikaanse dieren zoals leeuwen, zebra's, neushoorns en giraffen. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen EUR13,25 voor een toegangskaartje en volwassenen EUR14,75. Voor meer actuele informatie kunt u bellen met: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.) of kijken op: www.beeksebergen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht