Gemeente Amsterdam

Cyburg behandelt aanvragen nieuwe projecten
17 september 2004 - Djoe Lan Tan

Cyburg is een proeftuin voor innovatieve ICT-projecten van en voor de stad Amsterdam. De nadruk ligt daarbij op de toegevoegde waarde van ICT-diensten in het dagelijkse leven; zoals verbetering van communicatie en dienstverlening in de zorg, onderwijs, overheidsdiensten en ondernemen. Voor de nieuwe susidieronde kunnen projecten worden ingediend op het gebied van 'onderwijs' en van 'economie'. De projecten dienen voor 15 oktober 2004 bij het Fonds Lokale Initiatieven van Cyburg te zijn ingediend.

Onderwijs

Het Fonds Lokale Initiatieven steunt initiatieven die ICT inzetten om bij te dragen aan het onderwijs in Amsterdam. Dat kan op allerlei gebieden en voor allerlei verschillende soorten onderwijs. Het is de bedoeling dat het project door inzet van ICT bijdraagt aan het oplossen van knelpunten of problemen in het onderwijs. Onderwijsinstellingen (één of meerdere) in Amsterdam dienen te profiteren van zo'n project, dat dan tevens ter beschikking komt van andere soortgelijke instellingen.

Economie

De ICT projecten op het gebied van economie dienen de economie van Amsterdam te stimuleren. Dat kan op allerlei gebieden en voor allerlei verschillende groepen mensen, bijvoorbeeld: projecten voor MKB, beginnende zelfstandigen, éénpitters of projecten met besparingen of werkgelegenheid als doel.

Indienen voorstel

Particulieren, bedrijven en instellingen kunnen tot 15 oktober een voorstel indienen voor een ICT-oplossing. Het Fonds Lokale Initiatieven biedt een aantal projecten de mogelijkheid om werkelijkheid te worden door middel van een financiële bijdrage. Ideeën die zich binnen de doelstellingen van het Fonds Lokale Initiatieven het best zelfstandig kunnen ontwikkelen, worden door een onafhankelijke commissie geselecteerd.

Informatie

Meer informatie over het Fonds Lokale Initiatieven en de voorwaarden waaraan de projecten moeten voldoen, vindt u op de site van Cyburg. U kunt ook contact opnemen met de projectleider Fonds Lokale Initiatieven: Marjolein Hijl, tel. 06 - 510 77 307 of e-mail: fli@cyburg.org.

© Gemeente Amsterdam