Politie Zaanstreek-waterland


11:06 16-SEP-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Tankauto kantelt op rotonde

Een acht ton zware aanhangwagen van een vrachtauto met in de tank tien ton meel is op de rotonde gekanteld. De door een 49-jarige man uit Heemstede bestuurde vrachtauto bleef rechtop staan. De aanhangwagen is door een takelbedrijf rechtop gezet maar voor het zover was is de N244 geruime tijd geblokkeerd geweest vanuit de richting Purmerend naar de Rijksweg A7. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

14;11 16-SEP-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Standvastig winkelpersoneel

Een 27-jarige man uit Amsterdam is door de politie aangehouden na winkeldiefstal bij een bouwmarkt. Winkelpersoneel zag dat de man een onderdeel van een stuk elektrisch gereedschap losmaakte en door de kassa meenam zonder te betalen. De man probeerde door te dreigen en een hoop stennis te maken alsnog weg te komen maar de 41-jarige en 20-jarige employees lieten zich niet overbluffen en hebben de man, die zich hevig verzette, vastgehouden tot de politie hem kon overnemen. De verdachte kan, behalve een proces-verbaal voor winkeldiefstal, ook op vervolging wegens bedreiging en mishandeling rekenen.

16:00 16-SEP-04
ZAANDAM, BEATRIXBRUG
Dief portemonnee aangehouden
De politie heeft een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een portemonnee. Een getuige zag dat de man in een kantoortje een portemonnee uit een tas pakte. De man wist aanvankelijk te ontkomen maar werd later ontdekt in een koffieshop in de buurt. De portemonnee is teruggevonden in een toilet waar de man zich enige tijd heeft opgesloten. De verdachte is in overleg met justitie ingesloten.

16:06 16-SEP-04
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8

Hond bijt agente

Surveillerende agenten zagen een loslopende hond op de vluchtstrook van de snelweg. De hond stak de rijbaan over en werd daarbij aangereden. Terwijl de agenten probeerden het gewonde dier in bedwang te houden werd een agente in opleiding in haar hand gebeten. De dieren- en mensenambulance moesten zodoende allebei uitrukken en zijn met hun patiënten naar de geëigende medische hulpinstanties gereden.

21:33 16-SEP-04
PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN

Politie zoekt dader tasjesroof

Een 34-jarige Amerikaanse toeriste werd op de fiets aangereden door een man die haar tas weggriste en ervandoor ging. De man reed de vrouw van achteren aan waardoor beiden ten val kwamen. De man vluchtte op zijn fiets in de richting van het Makado centrum. De verdachte wordt omschreven als een blanke man van 30 à 40 jaar oud, lengte tussen de 180 en 190 centimeter, slank postuur en heel kort lichtbruin stekeltjeshaar, hoge jukbenen en een smal gezicht met littekens van acné. Politie: 0900-8844.

22:45 16-SEP-04
VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Met slok op van de weg af

De politie trof een platgereden verkeersbord aan en een meter of tien van de rijbaan af een auto in de berm. De bestuurder, een 39-jarige man uit Edam, had volgens zijn zeggen maar een paar biertjes op maar blies toch bijna drie maal te toegestane hoeveelheid op de testmachine. Hij mocht na verhoor en inleveren van zijn rijbewijs naar huis.

---- --