Politie Limburg-Noord

3.517 boetes bij verkeerscontroles
Datum: 17-09-2004
Tijd bericht: 14:52
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 9 augustus t/m 16 september 2004 in totaal 44.315 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn 3.978 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 14.758 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 786 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Arcen, Baarlo, Blerick, Koningslust, Panningen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op vrijdag 10 september op de Rijksweg in Arcen: een automobilist reed daar 160km/u waar 70km/u de limiet is.

De politie heeft 133 Bestuurders bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 16 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel (boete ¤ 45). Eén Automobilist is geverbaliseerd voor het negeren van een rood stoplicht. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werden 110 automobilisten staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij werden betrapt op te snel rijden. Twee automobilisten kregen een boete voor overige overtredingen.

Rijbewijzen van 2 automobilisten in beslaggenomen Arcen -- Een 64-jarige inwoner van Velden en een 41-jarige inwoner van Well zijn dinsdag 14 september door het verkeershandhavingsteam van de politie betrapt op het voeren van een snelheid van 125 km/u en 160km/u. Dit gebeurde op de N271 in Arcen waar een snelheidslimiet van 70 km/u geldt. Beide rijbewijzen zijn in beslaggenomen.

In het politiedistrict Roermond: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 12.075 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1.671 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Reuver, Roermond en Swalmen. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 14 september op de Rijksweg in Reuver. Een automobilist reed daar 96 km/u waar 50 km/u de limiet is.

De politie heeft 74 Bestuurders bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Het niet dragen van de verplichte autogordel leverde 23 bestuurders en bote op. Tegen 43 Personen is proces verbaal opgemaakt omdat ze te snel reden en betrapt werden door de lasergun. Verder zijn 8 personen bekeurd voor overige overtredingen.

In het politiedistrict Weert: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 6.012 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 244 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Beegden, Heibloem, Meijl, Neer, Roggel en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op woensdag 15 september op de Ringbaan Noord. Twee automobilisten reden daar 140 km/u waar 70 km/u de limiet is. Hun rijbewijs werden door de politie ingevorderd.

22 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 22 Bestuurders zijn geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel (boete ¤ 45) en tweemaal werd geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werden 7 automobilist staande gehouden en geverbaliseerd omdat deze werd betrapt op te snel rijden. 1 Persoon werd bekeurd omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Rijbewijzen van 2 automobilisten in beslaggenomen

Weert- De politie heeft in de nacht van dinsdag 14 september op woensdag 15 september twee automobilisten aangehouden op de Ringbaan Noord in Weert. Het betrof een 48-jarige man uit Meijl en een 19-jarige man uit Ospel. De twee hielden een wedstrijdje. Hun snelheid liep op tot 140 km/u waar 70 km/u toegestaan is. Beide rijbewijzen zijn ingevorderd.

In het politiedistrict Venray: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 11.470 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1277 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Bergen, Castenray, Gennep, Mook, Sevenum ,Venray, Wanssum, en Ysselsteyn. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op vrijdag 10 september op de Venrayseweg in Horst: een automobilist reed daar 122km/u terwijl 80 km/u de limiet is.

4 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel.