Politie Limburg-Zuid

Aanhoudingen na vondst partij verdovende middelen

Maastricht-Hoensbroek 17-09-2004 - De recherche van de politie Limburg Zuid heeft op donderdagmiddag 16 september 2004 bij invallen en doorzoekingen in twee woningen, een woning in Hoensbroek en een woning in Maastricht, een fikse partij XTC-tabletten en vaten met een chemische vloeistof (die wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs) aangetroffen.

Daarnaast vond de politie in de woning in Hoensbroek ook een hennepkwekerij. De bewoners, alsmede enkele andere personen die zich in de woning bevonden, werden aangehouden. Totaal werden 6 personen (vier mannen en twee vrouwen uit Hoensbroek, Maastricht en Tüddern) in de leeftijd variërend van 22 tot 68 jaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar ze werden ingesloten. De politie had aanwijzingen gekregen van mogelijke productie van dan wel handel in verdovende middelen en onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie werden gistermiddag dan ook doorzoekingen in beide woningen verricht. De politie zet het onderzoek voort.

Totaal werden in een van de woningen zon 100.000 XTC-tabletten met een totaalgewicht van ongeveer 16 kilogram, zon 850 gram amfetamine, alsmede in de andere woning een aantal vaten met aceton en een vat met vermoedelijk een afvalproduct (moet nog nader worden onderzocht) aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werd ook een geldbedrag dat een van de verdachten bij zich had, totaal 1100, in beslag genomen. De aangetroffen hennepkwekerij in een schuur bij de woning in Hoensbroek bestond uit zon 185 hennepplanten en die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., eveneens in beslag genomen. De politie heeft gisteravond vier van de aangehouden verdachten, de verdachte uit Tüddern (D), de beide bewoners van de woning in Hoensbroek en een bewoner van de woning in Maastricht in verzekering gesteld. De overige twee verdachten uit Hoensbroek werden gisteravond na verhoor heengezonden.