Persberichten 17 september 2004

's-Hertogenbosch 17-09-2004

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is op de Torenstraat een 34 jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van diefstal van speelgoed uit een winkel aan de Kerkstraat in 's-Hertogenbosch. De man werd betrapt toen hij winkel verliet en het detectiepoortje begoin te piepen. Een poging om te ontkomen strandde op de Torenstraat.

Stalking

Nieuwkuijk - De politie heeft vrijdagmorgen in zijn woning in Nieuwkuijk een 28 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking van zijn ex-relatie. De verdachte is hiervoor reeds eerder aangehouden maar is kennelijk weer in zijn oude gewoonte terug gevallen. Hij is ingesloten.

Winkeldiefstal

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag zijn in een winkel aan de Pensmarkt twee mannen van 30 jaar oud en een vrouw van 26 jaar aangehouden. Het trio, afkomstig uit Veldhoven en Zuiddorpe, wordt verdacht van poging tot diefstal van twee paar schoenen. Toen de beveiliging hen betrapte gooide een van hen de schoenen onder een van de rekken. De beveiligingslabels waren er inmiddels afgeknipt.

Fietsdiefstal

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag betrapte een medewerker van de dienst Stadstoezicht van de gemeente op het Burgemeester Loeffplein een 18 jarige man uit Den Bosch bij het stelen een fiets. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Alcohol in het verkeer

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is op de Wolvenhoek een 28 jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij reed onder invloed van alcoholhoudende drank in een personenauto. Tegen de man, die ook een rijverbod kreeg van drie uur, is proces verbaal opgemaakt.

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 49 jarige man uit Rosmalen. Hij reed met zijn auto over de Capucijnenlaan terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.

's-Hertogenbosch - Donderdagavond zag een medewerker van de dienst stadtoezicht dat er een dronken automobilist over de Wolvenhoek reed. De man is door de gewaarschuwde politie aangehouden. Hij was behoorlijk dronken hetgeen de blaastest op het politie ook bevestigde. Er werd meer dan 5 keer zoveel alcohol in zijn adem gemeten dan wettelijk is toegestaan.

De man kreeg een rijverbod voor de duur van 15 uur.

Verkeerscontroles

's-Hertogenbosch - Donderdagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur is er op de Koningsweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 33 bekeuringen gevallen voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer per uur. Drie automobilisten droegen geen gordel.

's-Hertogenbosch -Bij een controle, donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur, op het Kapelaan Koopmansplein zijn 28 bekeuringen uitgedeeld. Zevenentwintig vanwege het niet dragen van de autogordel en een voor het rijden zonder helm.

Drunen - Donderdagavond is tussen 20.45 uur en 21.30 uur op de Admiraalsweg in Drunen een snelheidscontrole gehouden. De controle is gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over het te hard rijden over genoemde weg. Van de 50 gepasseerde voertuigen waren er 5 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur.

Belediging

Vught - Een 18 jarige Bosschenaar is donderdagavond op de Bosscheweg in Vught aangehouden terzake belediging. Tijdens een verkeerscontrole op genoemde weg schold hij de agenten uit. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Tengevolge daarvan liep de verdachte een verwonding op aan het gelaat.

Babbeltruc

Vught - Een 85 jarige vrouw uit Vught is donderdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man en een vrouw klopten tegen het raam van haar woning aan de Taalstraat en vroegen of ze even een briefje mochten schrijven voor kennissen die niet thuis waren. Beiden werden binnen gelaten. Toen de bewoonster op een gegeven moment vroeg of ze weg wilden gaan verlieten zij de woning. Korte tijd later bleek wel dat er een laptop en enkele giropassen verdwenen waren.

Alcohol in het verkeer

Vught - In de nacht van donderdag op vrijdag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 30 jarige inwoner van Haaren. Hij reed met zijn auto over de Helvoirtseweg in Vught terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.

VERKEERSCONTOLE

Uden - Tijdens een verkeerscontrole op de Losplaats en Bronkhorstsingel te Uden zijn 27 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 bromfietser voor het niet dragen van een helm en het hebben van een bromfietscertificaat.

Bij snelheidscontrole op de Nieuwedijk te Odiliapeel zijn 142 bestuurders bekeurd voor te snel rijden. Max. 80 km.

VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN

Uden - Twee 23 jarige jongens uit Oss en een 17 jarig meisje uit Heesch, een 20 jarig meisje uit Oss en een 32 jarige vrouw uit Veghel zijn op 17 september 2004 omstreeks 04.50 uur aangehouden ivm vernieling van twee lantarentjes en enkele verkeersborden op de Birgittinessenstraat te Uden.

INBRAAK SCHOOL

Oss - Bij een inbraak in een school aan de Mondriaanlaan te Oss in de nacht van 16 op 17 september 2004 zijn 4 flatscreens beeldschermen weggenomen. De daders vernielden een ruit.

VERDACHTE WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN

Oss - Een 53 jarige man uit Utrecht is op 17 september 2004 aangehouden als verdacht van een inbraak in een woning aan de Kersenlaan te Oss.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Heesch - Een 17 jarige jongen uit Heesch is op 16 september 2004, omstreeks 20.50 uur aangehouden ivm beschadigen van auto, door met een poederbrandblusser op de auto's te spuiten op De Eg te Heesch. Hij had een zestal auto's met de poederblusser bespoten.

MISHANDELING

Berghem - Een 37 jarige man uit Berghem is op 17 september 2004 omstreeks 01.25 uur aangehouden ivm mishandeling van zijn 64 jarige moeder. Hij sloeg de vrouw in het gezicht en vernielde keukenapparatuur. De man is ingesloten.

DODELIJKE AANRIJDING

Cuijk - Bij een ongeval op de Heerstraat te Cuijk op 17 september 2004 omstreeks 05.50 uur is een 48 jarige automobilist uit Cuijk dodelijk verongelukt.

De man is door onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij overleed ter plaatse.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN

Cuijk - Twee 15 jarige jongens uit Schaijk en Reek zijn op 16 september 2004 op heterdaad betrapt bij de diefstal van een fiets aan de Beersebaan te Cuijk.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Boxmeer - Een 43 jarige man uit Boxmeer is op 16 september 2004 omstreeks 19.25 uur op heterdaad aangehouden ivm vernieling van ruiten van een deur aan een school aan de Raetsingel te Boxmeer.

INBRAAK IN WINKEL

Mill - Bij een inbraak in een winkel aan de Kerkstraat te Mill in de nacht van 16 op 17 september 2004 is een nog onbekende hoeveelheid kleding weggenomen. De daders forceerden de toegangsdeur.