Gemeente Delft

Nieuwe voorzitter en drie nieuwe leden voor Programmaraad Kabeltelevisie en -radio

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de heer L.J. Pieterse per 1 november 2004 te ontheffen van zijn functie van voorzitter van de Programmaraad kabeltelevisie en -radio Delft. Leen Pieterse was vanaf 1997 voorzitter van de Programmaraad. In de vele jaren daarvoor vervulde hij dezelfde functie in Delft-Zuid, waar de Beheerscommissie Kabeltelevisie van midden jaren tachtig de zeggenschap over de kabel had. De gemeenteraad zal een voordracht krijgen om mevrouw C. de Walle te benoemen tot voorzitter van de Programmaraad. Carina de Walle is vanaf 2000 lid van de Programmaraad.

Het college heeft ook besloten een drietal nieuwe kandidaten aan de gemeenteraad voor te gedragen ter benoeming tot lid. In de Programmaraad waren door verhuizing en persoonlijke omstandigheden twee vacatures ontstaan. Bovendien wordt een van de leden voorgedragen voor het voorzitterschap. De heren G.C. Bergsma, P.H. Klootwijk en A.E. Stolker worden voorgedragen voor benoeming tot nieuw lid. Zij hebben in mei gereageerd op een advertentie waarin geĂŻnteresseerde Delftenaren opgeroepen werden zich te melden voor een eventuele benoeming tot lid van de Programmaraad. In totaal hebben negen mensen op deze advertentie gereageerd.

De Programmaraad is een door de gemeenteraad ingesteld adviescollege, dat volgens een wettelijke taak advies geeft over de programmering van radio- en televisiezenders in het basispakket van de kabel van Delft. Deze kabel is eigendom van en in beheer bij Casema. De adviezen worden door de Programmaraad gegeven aan Casema en zijn zwaarwegend. De Programmaraad telt negen leden, waaronder de voorzitter.

Voor de redactie, niet ter publicatie
Nadere informatie bij: Marielle Bevers, Communicatie gemeente Delft, tel. 260 24 89 of bij de ambtelijk secretaris van de Programmaraad Hans Speetjens, vakteam Cultuur, kennis en economie, tel. 015 260 2387.
-----------------------

---- --