VVD



Nieuws

17 sep 2004 - VVD: verbazing over actie
Brinkhorst

VVD-Kamerlid Paul de Krom is verbaasd, dat minister Brinkhorst niet eerder een uitzonderingspositie heeft gevraagd voor de chemische industrie inzake de emissiehandel*. Dat zei De Krom gisteren in het debat over de emissiehandel.

VVD-woordvoerder De Krom: ,,In het overleg met de Minister over het allocatieplan** heeft de VVD ervoor gepleit het spel in Brussel hard te spelen, andere landen doen dat ook. Als de chemische industrie in Nederland wél maar in Frankrijk, Duitsland en Engeland níet, of half, onder de afspraken valt gaat het voor de industrie in Nederland niet de goede kant op."

,,De inzet van het Kabinet moet zijn om de afspraken daarover in Europa gelijk te trekken en daarvoor alle mogelijke middelen in te zetten. De Minister reageerde toen nogal laconiek en trakteerde de Kamer op een college Europees recht. Maar ik constateer dat het besef nu gelukkig wel is doorgedrongen en de Minister alsnog actie onderneemt. Beter laat dan nooit."

De VVD steunt de Minister en wil dat hij zijn actie doorzet. De Krom: ,,Het is niet alleen goed voor onze industrie maar ook goed voor het milieu als Duitsland en Frankrijk ook aan boord komen. Inmiddels is Frankrijk wel opgeschoven. Premier Blair heeft wel grote verhalen over het milieubeleid over 30 jaar, maar 'he should put his money where his mouth is' en nú actie ondernemen. De VVD zal dit zeer kritisch volgen en wacht het resultaat van zijn inspanningen af."

16 september 2004