Ingezonden persbericht

Persbericht

Eerste 16 speed Dual Layer Super Multi DVD-Rewriter De LG GSA-4160B biedt de hoogst mogelijke snelheid en opslagcapaciteit door ondersteuning van Dual Layer

Almere, 17 september 2004 - LG Electronics lanceert de eerste 16 speed Super Multi DVD-brander met ondersteuning voor alle DVD-formaten, waaronder ook het nieuwe Dual Layer formaat. Met de LG GSA-4160B is het mogelijk om DVD's te branden op de hoogst mogelijke snelheid en volgens de laatste stand der techniek.

De externe LG Super Multi-brander beschrijft DVD-media tot wel 16 speed en brandt zelfs de nieuwe 8,5 GB dual layer DVD+R media(2,4x). Op de 8,5 GB grote media kunnen Video-DVD's in één keer worden opgenomen tot vier uur film op DVD-kwaliteit.

Naast de gebruikelijk formaten DVD +R/RW, -R/RW en het nieuwe dual layer formaat, ondersteunt de GSA-4160B ook de DVD-RAM standaard. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt als backup-station en voor gegevensopslag voor het verwerken van thuisvideo's. Behalve de DVD-kenmerken biedt de nieuwe brander van LG ook ondersteuning voor CD-ROM. Alle gebruikelijke formaten Compact Disc kunnen worden beschreven en gelezen.

De LG GSA-4160B is niet alleen de perfecte 'allesbrander', maar blinkt ook uit door de hoge snelheden waarmee het kan lezen en schrijven. DVD+R kan worden beschreven op 16-voudige snelheid, DVD-R wordt beschreven op 8-voudige snelheid. Gegevensopslag op DVD +/RW media vindt op 4-voudige snelheid plaats. Zelfs DVD-RAM kan worden beschreven op 5-voudige snelheid. Compact Disc media kunnen worden beschreven tot 40x (CD-R) of 24x (CD-RW).

Ook laat de leessnelheid niets te wensen over: Gegevens van DVD +/R's kunnen op 10-voudige snelheid worden gelezen, +/RW's op 8-voudige snelheid. DVD-RAM wordt gelezen op 5-voudige snelheid, DVD-ROM's kunnen op 16x worden gelezen. Voor alle CD's geldt 40-voudige snelheid als leessnelheid. De GSA-5120D beschikt over een buffergeheugen van 2 MB en heeft een "Buffer Underrun-Fuctie" voor de hoogst mogelijke betrouwbaarheid.

Het gemak waarmee het apparaat in vrijwel iedere PC kan worden ingebouwd en de gebruiksmogelijkheden maken het tot een zeer aantrekkelijk keuze.

Voor beeldmateriaal: http://www.online-pr.nl/customer_frame.asp?customer_id=26 en klik op 'Foto's'.

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste elektronicaproducenten ter wereld en maakt deel uit van de LG Groep. De wereldwijd opererende groep is actief op het gebied van elektronica, telecom, chemie, energie, financiële en overige dienstverlening. De LG Groep telt meer dan 130.000 medewerkers.

LG Electronics verkoopt consumentenelektronica, huishoudelijke producten, IT- en telecommunicatieproducten. LG Electronics werd opgericht in 1958 en heeft sindsdien de wereldmarkt veroverd met innovatieve producten voor consumenten en professionals. De omzet van LG Electronics in 2003 bedroeg 30,5 miljard US dollar. Wereldwijd heeft LG Electronics meer dan 66.000 medewerkers. Sinds 1999 is LG Electronics actief in Nederland en België, hoewel het bedrijf al langer in Europa en de Verenigde Staten levert. Het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux is gevestigd in Almere. Voor meer informatie: www.lge.nl of de speciale Super Multi website: http://supermulti.lge.com



Ingezonden persbericht