Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 17 september

Hoorn 17-09-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontroles

Hoorn, donderdag 16 september 2004.

Bij een snelheidscontrole op het Keern zijn in de middag in totaal 30 voertuigen gecontroleerd. Geen van hen reed te hard. Bij een controle op de IJsselweg reden drie van de 50 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Wegpiraat is rijbewijs kwijt

Wognum, donderdag 16 september 2004.

Een 23-jarige man uit Mantgum is aangehouden en mocht zijn rijbewijs inleveren nadat hij roekeloos over de A7 reed in de richting van Friesland. De man sneed een personenauto die een aanrijding tot twee keer toe kon voorkomen door voluit te remmen en richting de vluchtstrook te sturen. De politie in Friesland is ingeseind en die kon de man op de Afsluitdijk aanhouden. De man krijgt een proces-verbaal.

Zonder helm en met drank op de brommer

Enkhuizen, donderdag 16 september 2004.

Een 19-jarige vrouw uit Enkhuizen is op donderdagavond aangehouden op de Flevolaan. Zij en haar passagier droegen beiden geen helm op de bromfiets. Ze trachtte te ontkomen, maar kon op de Noordergracht worden aangehouden. Uit de blaastest bleek dat ze ook teveel had gedronken en de verdachte bleek niet in het bezit te zijn van het bromfietscertificaat. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken op de bromfiets

Enkhuizen, donderdag 16 september 2004.

Op de Wiedesteiger is een 39-jarige man uit Enkhuizen aangehouden omdat hij met alcohol op zijn brommer bestuurde. De man had zoveel gedronken (600 ug/l) dat zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal.

Brandstichting rolcontainers

Zwaag, donderdag 16 september 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag (vermoedelijk tussen 2.30 en 4.00 uur) zijn in een aantal straten rolcontainers in de brand gestoken. In totaal hebben 13 gedupeerden aangifte of melding gedaan van de brandstichtingen. De straten waar de daders actief waren zijn de Paardenweide, Klokketuin, Boterbloem, Ridderspoor, Paardebloem, Pinksterbloem, Korenbloem en Ossenweide.

Verkeerscontrole

Benningbroek, vrijdag 17 september 2004.

Bij een verkeerscontrole zijn vanochtend op de Dokter De Vriesstraat 40 voertuigen gecontroleerd. Een van hen reed met 67 km/u te hard (50 km/u is toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.