Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 september 2004


Harderwijk - autokrakers betrapt en ingesloten
Dankzij oplettende passanten heeft de politie op vrijdag (17-09) rond 02.20 uur drie mannen aangehouden terzake inbraken in twaalf auto's aan de Strandboulevard. De verdachten,
een 28-jarige man uit Rotterdam alsmede twee mannen van resp. 17 en 19 jaar uit Zeewolde, verschaften zich de toegang tot de auto's door het forceren van het portierslot cq boren van een gaatje in het plaatwerk thv het portierslot. De buit bestond uit voornamelijk uit autoradio's.
Bij één van de mannen werd tevens een zakje met wit poeder (mogelijk cocaïne) aangetroffen en in beslaggenomen. De poeder wordt nader onderzocht. De daders werden ingesloten voor nader verhoor.


Nunspeet - Gewond na botsing met hert

Een 17 jarig meisje uit Nunspeet is donderdagavond (16-09), rond 22.00 uur, op de Elspeterweg gewond geraakt aan haar gezicht doordat de personenauto waarin ze als passagier zat, in botsing kwam met een overstekend hert. Zij werd overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De auto werd bestuurd door een 19-jarige man uit Elspeet. Hij kon het dier niet meer ontwijken.
Door de klap sprong de voor- en zijruit van zijn auto en het glas veroorzaakte flinke lakschade aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 62 jarige man uit Elspeet.
Een 19-jarige automobiliste uit Elspeet naderde de plaats van het ongeval en minderde vaart. De twee auto's achter haar hadden dit te laat in de gaten waardoor er een kleine kettingbotsing ontstond en de drie auto's schade opliepen.
De auto's werden weggesleept door een bergingsbedrijf en de rijbaan werd schoongemaakt door medewerkers van de gemeente Nunspeet.


Putten - verkeersongeval.


Op donderdag (16-09) vond er rond 08.30 uur een verkeersongeval plaats op de kruising
Engweg en Klaas Bosstraat. Een 38-jarige automobilist reed op de Engweg en sloeg linksaf de Klaas Bosstraat in. Kennelijk nam hij de bocht iets te scherp en raakte een 24-jarige Puttense fietsster die daar stond te wachten.
Terwijl het voorwiel van de fiets onder de auto verdween, viel de vrouw op de motorkap.
De vrouw raakte lichtgewond.


Putten - snelheidscontrole bij school.

De politie heeft op donderdag (16-09), tussen 08.00-08.45 uur, een snelheidscontrole gehouden bij de school Schovenhorst aan de Garderenseweg. Er werden vier processen-verbaal opgemaakt, waarbij de hoogst gemeten snelheid 87 km per uur bedroeg.


Ermelo - bromfiets in beslaggenomen.

Het Politieteam Verkeershandhaving heeft op woensdag (15-09), rond 21.30 uur, tijdens een videosurveillance de bromfiets van een 17-jarige inwoner van Elspeet in beslaggenomen. De jongeman viel op door meerdere verkeersovertredingen alsmede de snelheid van zijn bromfiets (95 km per uur). Tevens ontbrak er een verzekeringsplaatje op de bromfiets (bleek afgebroken te zijn).


EINDE BERICHTEN



---- --