Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 17-09-2004

Meisje gewond bij aanrijding
ASSEN Vrijdagmorgen is een 17-jarig meisje gewond geraakt bij een aanrijding op de Industrieweg. Zij reed met haar fiets vanaf de W.A. Scholtestraat de Industrieweg op en zag daarbij een naderende auto, die ze voorrang moest verlenen, over het hoofd. Ze botste vol tegen de auto die bestuurd werd door een 45-jarige vrouw uit Eexterveen. Het meisje is met verwondingen aan haar arm en heup overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis.

Met scootmobiel op autoweg
ZUIDWOLDE Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat er iemand met een zogenaamd 45 km autootje op de N48 zou rijden c.q. op en parkeerplaats zou staan. Bij onderzoek bleek op een parkeerplaats langs de N48 en dicht bij Zuidwolde een man met scootmobiel te staan. De man, een 79-jarige inwoner van Hoogeveen, was voornemens zijn weg te vervolgen over de N48. Volgens zijn verklaring mocht dat, omdat hij nergens borden had gezien dat het niet mocht. Bleek achteraf ook niet te kunnen, omdat de man via een zandpad op de parkeerplaats terecht was gekomen. De man is met zijn scootmobiel in een busje naar Hoogeveen gebracht.

Bolletjespistool in beslag genomen
ZWARTEMEER Vrijdagmiddag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Zwartemeer aangehouden, nadat deze met een pistool op straat liep. Voorbijgangers belden de politie toen zij een jongen op De Erven zagen zwaaien met een pistool. Bij onderzoek bleek dat de jongeman met een zogenaamd bolletjes had lopen te zwaaien. De jongen is aangehouden en het pistool is in beslag genomen. Het pistool schoot bolletjes af middels luchtdruk en was nagenoeg niet te onderscheiden van een echt pistool.

Fietsen vernieler aangehouden
VEENOORD De politie heeft in Veenoord een 18-jarige jongen aangehouden voor het vernielen van fietsen. In de nacht van zaterdag op zondag zagen voorbijgangers dat twee jongens fietsen vernielden aan de Veilingstraat. De fietsen waren omver getrapt, waarbij spatborden, achterlichtjes en stangen van spatborden nogal schade opliepen. Vandaag, vrijdag, kon de eerste verdachte worden aangehouden. De tweede verdachte zal vrijwillig aan het bureau verschijnen. De politie zit echter nog met het volgende probleem en dat is, dat zij geen aangiftes hebben van de eigenaren van de vernielde fietsen. De politie wil dan ook graag dat de eigenaren bij de politie komen om aangifte te doen, zodat het proces-verbaal ingestuurd kan worden naar justitie.

Tien tips na opsporingsbericht op tv
NIEUW BUINEN Het opsporingsbericht dat donderdagavond door de omroepen RTV Noord en RTV Drenthe is uit gezonden, heeft tot nu toe tien tips opgeleverd. Uit een eerste scan komen enkele tips naar voren die het onderzoeken waard zijn. Het opsporingsbericht werd gemaakt naar aanleiding van een gewapende overval op 15 augustus 2004 in Nieuw Buinen. Daar moest op die zondagavond een man onder bedreiging van een pistool, zijn auto, zijn bankpas en ook de pincode afgeven aan de overvaller. De overvaller had de man aangeboden de weg te wezen naar een bepaalde straat in Nieuw Buinen. De overvaller liet het slachtoffer naar t Achterom rijden en pleegde daar de overval. De auto werd later in de buurt terug gevonden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen
08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.