Politie Limburg-Noord

19 dronken bestuurders aangehouden
Datum: 17-09-2004
Tijd bericht: 16:54
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 9 tot en met 16 september in totaal 19 automobilisten proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken. Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.

De controles zijn gehouden in: Baarlo(1), Beegden(1), Bergen(1), Horn(3), Maasbree(1), Reuver(1), Roermond(3), Venlo(4), Venray(3) en Ysselsteyn(1) De bestuurders kregen rijverboden tussen de 3 en 12 uur.

Reuver - De politie heeft in de avond van vrijdag 16 september een 63-jarige dronken man uit Reuver aangehouden. De man bleek eerder op de avond een verkeerspaal op een vluchtheuvel aan de Keulseweg omver te hebben gereden en te zijn doorgereden. Door getuigen kon de man worden achterhaald. Hij werd bij zijn woning aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

Venray -- De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september een 25-jarige man uit Stadt Goch (Duitsland) in zijn auto aangehouden. Op het moment dat de man de politie zag probeerde hij nog hard weg te rijden maar kon op de Stationsweg worden staandegehouden. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Na ademanalyse op het politiebureau kreeg de automobilist een rijverbod van 12 uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.