SGP


Uitvoering motie-Van der Vlies inkomens kwetsbare groepen

Datum publicatie: 17-09-2004
Auteur: B.J. van der Vlies

Brief De Geus nog onbevredigend

De SGP vindt het positief dat de regering, zoals toegezegd, uitgebreid is ingegaan op de inkomenseffecten voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Dit als reactie op de motie Van der Vlies waarin staat dat de regering direct compenserende maatregelen moet treffen als het gemiddeld inkomen van deze kwetsbare groepen meer dan 1% zakt ten opzichte van vorig jaar.

Deze brief geeft een goed overzicht van de genomen maatregelen en de daarbij door de regering getroffen compensaties. Het blijft echter bij deze opsomming, zonder dat duidelijk wordt wat de precieze inkomenseffecten zijn. Die worden pas in 2005 bekend. De SGP vindt het onbevredigend dat groepen die onevenredig zwaar getroffen worden dit jaar daarvoor niet gecompenseerd kunnen worden. De SGP wil hierover meer duidelijkheid.

De SGP blijft zich grote zorgen maken over de inkomenspositie van ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Voor 2005 zullen er nieuwe bezuinigingen worden aangekondigd die ook deze kwetsbare groepen raken. Verder is in 2005 compensatie via de bijzondere bijstand niet meer mogelijk. Bij de aanstaande begrotingsbehandelingen wil de SGP daarom aandringen op aanvullende compenserende maatregelen voor deze groepen.

Nadere informatie: Ir. B.J. van der Vlies, voorzitter SGP-fractie Tweede Kamer 0342 411 597 / 06 1830 5926