Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 17 september 2004

(

Leiden Verkeersongeval
Een 66-jarige fietster uit Leiden is vanochtend, 17 september rond 10.30 uur, gewond geraakt bij een aanrijding met een 25-jarige bromfietser uit Almere op het kruispunt Lage Rijndijk / Zijlsingel. De fietster reed over de Lage Rijndijk, komende uit de richting van de Sumatrastraat. Ter hoogte van de kruising Lage Rijndijk en Zijlsingel sloeg zij linksaf. Daarbij verleende zij geen voorrang aan de bromfietser die vanuit de Zijlpoort rechtdoor de Lage Rijndijk op wilde rijden. De vrouw had last van haar arm en been en waarvoor een ambulance ter plaatse is gekomen.

Bergambacht Onder invloed
De politie heeft vanmiddag, 17 september rond 14.00 uur, aan de Hoofdstraat een 39-jarige vrouw uit Bergambacht aangehouden wegens het rijden onder invloed. De ademanalysetest wees 1030 Ug/l uit, terwijl limiet 220 Ug/l is. De vrouw kreeg een procesverbaal, een rijverbod van 13 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd omdat het ademalcoholgehalte hoger was dan 570 Ug/l.

Leiderdorp Geweld in het verkeer
Een 58-jarige automobilist uit Den Haag heeft vanmiddag, 17 september, aangifte gedaan van diefstal met geweld. De automobilist reed de parkeergarage van het Winkelhof in, vanaf de zijde van het postkantoor. Een personenauto met daarin twee personen reed hem tegemoet, tegen de richting van het verkeer in. Er ontstond een woordenwisseling en omdat er inmiddels meerder auto's achter de man uit Den Haag stonden, is de andere bestuurder weer in zijn auto gestapt en achteruit gereden. In de parkeergarage kwam de 58-jarige automobilist de beide mannen weer tegen. Opnieuw kwam het tot een woordenwisseling en dit keer ook tot een handgemeen. Omdat er voorbijgangers reageerden, liepen de mannen weg en reden weg uit de parkeergarage. Tijdens het handgemeen was de mobiele telefoon van de 58-jarige man uit zijn borstzak was gevallen. Nadat de mannen waren vertrokken, was zijn telefoon nergens meer te vinden. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Gouda Prik-incident

Op vrijdag 17 september 2004 rond 14.15 uur werd bij de politie Gouda Oost aangifte gedaan van een mishandeling bij een 10-jarig meisje uit Gouda. Op woensdagmiddag 15 september fietste het meisje op de Vlietenbrug richting de Meerburgstraat. Opeens voelde zij een klap tegen haar linkerbovenarm en even later een stekende pijn op dezelfde plek. De moeder van het meisje is twee dagen later naar de huisarts gegaan, deze constateerde dat het meisje hoogstwaarschijnlijk met een naald gestoken is. Vervolgens heeft de moeder vandaag aangifte bij de politie gedaan. Politie Hollands Midden wil graag in contact komen met mensen die wellicht iets weten over een dergelijk voorval. Dit kan via telefoonnummer 0900 - 8844.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --