Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 17 september 2004

provincie Groningen 17-09-2004 -

Groningen: verdachte van overval op apotheek opgepakt
Dankzij het alerte optreden van meerdere getuigen kon de politie vrijdagmiddag een 41-jarige man uit Groningen die verdacht wordt van een overval op een apotheek aan de Korreweg aanhouden. De verdachte was de apotheek binnen gestapt en bedreigde daar het aanwezige personeel met een scherp voorwerp. Het personeel wist weg te komen uit de zaak en waarschuwde via een winkelier de politie. De winkelier zag vervolgens de verdachte uit de apotheek komen en op een fiets wegrijden. Hij waarschuwde een drietal jongens om achter de man aan te fietsen. De jongens wisten aan de politie door te geven dat de man zich op het Hanzeplein bevond. Daar kon hij worden aangehouden. Hij bleek medicijnen bij zich te hebben die vermoedelijk uit de apotheek werden weggenomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man op gestolen fiets
In de Gelkingestraat werd vrijdagochtend een 33-jarige man uit Groningen aangehouden die weg wilde rijden op een gestolen fiets. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij verklaarde de fiets geheeld te hebben. De fiets gaat retour naar de rechtmatige eigenaar en de Stadjer krijgt een proces-verbaal.

Grootegast: aanrijding tussen brommer en autobus
Bij een botsing tussen een autobus en een brommer raakte een 16-jarige jongen uit Doezum vrijdagochtend op de Rondweg in Grootegast gewond aan zijn onderbeen. Bij het oprijden vanaf de parallelweg naar de Rondweg zag de 42-jarige buschauffeur de bromfietser niet naderen. De bromfiets raakte zwaar beschadigd door de aanrijding en de jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalregistratie wordt opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op de A Westerstraat in Nieuwe Pekela werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 220 voertuigen werden gecontroleerd. 41 voertuigen reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 80 km per uur. In Veendam werd dezelfde ochtend 566 voertuigen gecontroleerd op de Van Stolbergweg (50 km). 87 reden te hard en de hoogste overtreder reed 74 km per uur. In Den Ham werd op de S Veldstraweg (80 km) van 139 voertuigen de snelheid gemeten. 5 reden te hard. Op de Roderwolderdijk in Groningen werden 394 voertuigen gecontroleerd. 69 reden harder dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid 85 km per uur. Op de Europaweg (70 km) werden vrijdag 1758 voertuigen gecontroleerd. 157 overschreden de maximumsnelheid. Hoogste snelheid 103 km per uur.