NOC*NSF


Bijna compleet Paralympisch team bij opening

ATHENE - Op een viertal atleten na loopt vanavond het hele Nederlands Paralympisch Team mee in de openingsceremonie voor de Paralympische Spelen in Athene.

In totaal zullen 92 Nederlandse sporters en rond de 40 begeleiders om 21.30 uur lokale tijd (in Nederland is het een uur vroeger) het Olympisch stadion binnenmarcheren. Vlaggendrager voor de Nederlandse equipe is dressuurruiter Joop Stokkel uit Aalsmeerderbrug.

De openingsceremonie duurt van 20.30 - 23.30 uur lokale tijd en wordt live uitgezonden op onder meer de Griekse televisie en (voor een deel) op BBC2.

De Paralympische Spelen duren van 17 - 28 september. In totaal doen zo'n 4000 atleten uit 130 landen mee aan het evenement.

Op de eerste dag van de Paralympische Spelen, op zaterdag, komen voor Nederland de blinde tandemwielrenner Jan Mulder, het herenrolstoelbasketbalteam, de tafeltennissers en de zeilers in actie.

De eerste finales met Nederlandse sporters staan gepland op zondag. Onder voorbehoud van kwalificatie kunnen Jan Mulder en zwemmer Kasper Engel de eerste Nederlandse medaillewinnaars van deze Paralympische Spelen worden.

(17 september 2004)