Gemeente Utrecht

EMBARGO TOT VRIJDAG 17 SEPTEMBER 2004 OM 16.00 UUR

STADSMEDAILLE IN ZILVER VOOR DE HEER P.A.C. HUIJBREGTS

Op vrijdag 17 september 2004 reikt de burgemeester van Utrecht, mevrouw mr. A.H.Brouwer-Korf, een gemeentelijke onderscheiding uit aan de heer P.A.C. Huijbregts, ter gelegenheid van zijn afscheid als chef van het Team Commerciële Zedenzaken van de Politie Regio Utrecht. De heer Huijbregts ontvangt de Stadsmedaille in zilver.

De heer Huijbregts trad in 1964 in dienst van de toenmalige gemeentepolitie Utrecht. Hij was lange tijd werkzaam als rechercheur bij de Kinder- en Zedenpolitie te Utrecht. Sinds 2000 is hij chef van het Team Commerciële Zedenzaken van de Politie Regio Utrecht. De heer Huijbregts heeft intensief bijgedragen tot de opvang van slachtoffers van zedendelicten en de aanpak van zedenonderzoeken. Zijn initiatieven hebben geleid tot een aantal samenwerkingsverbanden die van grote betekenis waren voor beleidsontwikkelingen binnen de kinder- en zedenpolitie. Mede dankzij zijn aanpak is er grote vooruitgang geboekt in de opvang van slachtoffers van zedendelicten en is de prostitutie in Utrecht beheersbaar geworden. Veel van zijn initiatieven zijn inmiddels door andere politieregio's overgenomen.

De heer Huijbregts was onder meer voorzitter van het project Juridische Opvang Slachtoffers Seksueel Geweld en hij leverde een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van Protocol 13, een speciaal samenwerkingsverband voor slachtoffers van loverboys. Ook gaf hij voorlichting en lezingen in Nederland en in het buitenland.

De Stadsmedaille in zilver zal worden uitgereikt tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid, op vrijdag 17 september aanstaande, rond 16.00 uur, in het Dorpshuis te Benschop (Oranje-Nassaustraat).

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet burgemeester, telefoon (030) 2861041

Utrecht, 17 september 2004