Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grave, 19 augustus 2004.

FNB besteedt veel aandacht aan paralympics.

Een halve maand na de Olympische Spelen in Athene beginnen ook daar de Paralympics. Deze Olympische Spelen voor mensen met een handicap worden gehouden van 17 tot en met 28 september. Daaraan besteedt FNB op twee manieren aandacht:

Special

In de gesproken "Special Paralympics" op Daisy cd-rom blikt de redactie van FNB vooruit op de Paralympics met nieuws, interviews en wetenswaardigheden. Met name sporters met een visuele handicap komen aan het woord over hun sport, hun voorbereiding en hun kansen. Zo zijn er interviews met het dames-goalbalteam, met kogelstoter Albert van der Mee, met de bekende tandemwielrenner Jan Mulder en met Marion Nijhof, de succesvolle zwemster. Daarnaast sprak de redactie met chef de mission Thea Limbach.

Dossier

Ook het speciale webportaal voor mensen met een leeshandicap www.anderslezen.nl schenkt uitgebreid aandacht aan de Paralympics. Vanaf 6 september gaat in de rubriek Actueel een dossier daarover van start. Met interviews, artikelen over de Paralympics en links naar andere interessante websites. Bovendien zullen de dames van het goalbalteam hun ervaringen in Athene on-line bijhouden in een logboek.

De Paralympische ploeg gaat goed voorbereid naar Athene. Volg onze sporters op Anderslezen.nl en haal uw achtergrondinformatie uit de Special, dan mist u niets!

De Special "Paralympics" bestaat uit een Daisy-cd van 90 minuten en kost 3 Euro. Bestellen kan, onder vermelding van Special Paralympics bij FNB, Postbus 24, 5360 AA Grave, telefoon (0486) 486 486. Enige tijd na ontvangst van de cd-rom volgt een acceptgirokaart voor de betaling.