Gemeente Den Haag

september 2004
Lege batterijen huis aan huis opgehaald

Lege batterijen die inwoners van Den Haag nog in huis hebben, worden zaterdag 18 september gratis opgehaald. Dit gebeurt door Stichting Batterijen (Stibat). Van 10.00 uur tot 16.00 uur worden de Stibatzakjes opgehaald. Deze zijn eerder deze maand in Den Haag verspreid. Stibat zorgt dat zij op de juiste wijze verwerkt worden.

Eerste zakje
Wethouder Stolte overhandigt om 10.00 uur op het Spuiplein het eerste zakje aan Stibat. Daarna gaan 120 vrijwilligers in 30 auto's, begeleid door 8 vrachtwagens en twee geluidswagens op pad om de rest in te zamelen. Het is de bedoeling dat het zakje, gevuld met lege batterijen, voor 10.00 uur aan de deurknop wordt gehangen. De gemeente en Stibat organiseren deze dag, omdat blijkt dat de inzameling van batterijen in grote steden achterblijft bij het landelijk gemiddelde. Met deze actie hopen zij dat mensen bewust worden van de noodzaak van gescheiden inleveren van batterijen.

Ondernemer in de buurt
Inwoners die geen kans zien het zakje op te hangen op zaterdag, kunnen hun batterijen daarna nog steeds inleveren op de vaste inleverpunten in de buurt. Inwoners die geen inzamelzakje hebben ontvangen, kunnen er een ophalen op woensdag 15 september, op de Duurzaamheidsdag die de gemeente die dag organiseert. Stibat staat met een stand op het Spuiplein.

Lever ze in en WIN!
Net als bij de landelijke campagne van Stibat, maken de deelnemende bewoners bij deze actie kans op het winnen van reischeques, met waarden tot EUR 3.000. De uitslag wordt eind oktober bekend gemaakt in de lokale huis aan huis bladen en op de site van Stibat: www.legebatterijen.nl