LIJST PIM FORTUYN

LPF: Burgers moeten meer weten over terreuralarm

De LPF-fractie in de Tweede Kamer wil dat de regering snel duidelijk maakt welke terreurdreiging momenteel geldt en wat burgers te doen staat als er een aanslag komt. Woordvoerder Eerdmans vindt de huidige situatie van 'aanhoudend alarm'zeer onduidelijk.

Eerdmans: 'Het is toch vreemd dat wij wel iedere dag op tv horen welk weer het morgen wordt in heel Europa, maar niet regelmatig op de hoogte worden gesteld van de terreurdreiging in eigen land. De regering communiceert nauwelijks: niet met de Kamer, maar al helemaal niet met de burgers. Zo moest ik gisteren in de krant lezen dat nu ook de Efteling mogelijk doelwit is van een aanslag.'

Ongerust gemaakt door een overheid die burgers oproept 'alert' te zijn, zonder aan te geven hoe die burger dan adequaat zou kunnen optreden? Dat vindt Eerdmans onacceptabel. Hij wil niet wachten met voorzorgsmaatregelen tegen terreur, totdat we met een aanslag geconfronteerd worden.

Eerdmans wil dat op korte termijn een huis-aan-huis folder wordt verspreid, waarin duidelijkheid aan de burgers wordt gegeven zodat zij uitgelegd zien welke fasen het terreuralarm kent en wat hen te doen staat. Daarnaast is het voor burgers van belang te weten welk risico zij lopen bij het bezoeken van pretparken, concerten en andere grootschalige attracties.', aldus Kamerlid Joost Eerdmans.

Inmiddels heeft Eerdmans het kabinet tot actie opgeroepen door middel van schriftelijke Kamervragen.