Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 18-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Pepperspray nodig voor aanhouding

ZEIST De politie moest vrijdagavond rond 18.15 uur pepperspray gebruiken om een 51-jarige inwoner van De Bilt aan te houden. De man reed onder invloed in zijn auto en negeerde stoptekens van politie. Op het Meidoornpad hielden de agenten hem aan, maar omdat de man zich tegen zijn aanhouding verzette, werd de pepperspray gebruikt. Onderweg naar het politiebureau beledigde hij een agent. Op het bureau blies hij 490 ug/l. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Te veel op

DE BILT Omdat hij slingerend over de weg reed, belden getuigen de politie. Die controleerden de 43-jarige automobilist uit Bilthoven op de Soestdijkseweg Zuid rond 03.20 uur. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 735 ug/l, waar 220 ug/l de wettelijke limiet is. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto is inbeslaggenomen voor technisch onderzoek. De auto bleek niet verzekerd en de apk was vervallen. De man is ingesloten.

Aanrijding als gevolg van alcohol

AUSTERLITZ Vermoedelijk door overmatig alcoholgebruik botste een 19-jarige automobilist uit Zeist vrijdagavond rond 22.00 uur op de Oude Postweg tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte beide autos behoorlijk beschadigd. De 19-jarige liep enkele hoofdwonden en vermoedelijk een gebroken neus op. Hij werd door de ambulance naar het Zeister ziekenhuis gebracht. Daar is tevens bloed afgenomen voor de alcoholproef. Zijn rijbewijs is ingenomen, proces-verbaal wordt opgemaakt.