Politie Groningen

Persberichten zaterdag 18 september 2004

provincie Groningen, 18-09-2004 -

Groningen: vernielzuchtige mannen aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt twee mannen van 23 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor vernieling. Het tweetal had gepoogd een bushalte op het Emmaplein te vernielen, in de Stationsstraat takken van bomen afgebroken en fietsen vernield op het Emmaviaduct. Het duo kon op basis van een signalement in de binnenstad worden aangehouden. Beide verdachten werden gehoord. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden
Op de Paterswoldseweg heeft de politie vrijdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd door politieagenten in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd na de ademanalysetest geconstateerd dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: diefstal uit café
De politie heeft vrijdagnacht op het A-Kerkhof een 18-jarige jongen uit Dronten en een 27-jarige man uit Kappellen aangehouden voor diefstal. Beide verdachten hadden een tas van een 29-jarige man uit de stad weggenomen. De diefstal werd opgemerkt door een 41-jarige man, die beide dieven aansprak en de tas afpakte. De mannen kozen het hazenpad. Op het A-Kerkhof trof de politie beide verdachten aan. Zij waren bij hun aanhouding in het bezit van een mes. Beide voorwerpen werden in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten. Zij zullen worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer voor mishandeling aangehouden
In de Peperstraat heeft de politie een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had ruzie gekregen met een andere man. Onder het oog van twee surveillerende politieagenten sloeg de verdachte zijn opponent twee keer in het gezicht. Het slachtoffer liep door de twee klappen een gezwollen lip op. De verdachte werd ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij gehoord, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: bromfietser gewond na ongeval
Op de Rondweg is vrijdagmiddag een 59-jarige vrouw uit Sebaldeburen op haar bromfiets gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 13-jarige jongen uit Oldekerk reed op zijn fiets op de Rondweg en hield niet voldoende rechts. Hierdoor kwam hij met zijn stuur tegen het stuur van de bromfietster. De vrouw kwam ten val en had last van haar enkel. Zij werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.