Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 18-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vrouw gestoken met mes

BAAMBRUGGE Op de Wethouder van Oostveenstraat werd vrijdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Baambrugge in haar woning met een mes gestoken door een 26-jarige man uit Baambrugge.

Om 12.50 uur kreeg de politie de melding binnen van een steekpartij. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer met meerdere steekwonden aan. De vrouw is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het AMC. De verdachte kon in de omgeving door de politie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politie voor verhoor. De man heeft inmiddels de steekpartij bekend en is ingesloten. De aanleiding van de steekpartij is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zinloos geweld door alcohol en drugs

BREUKELEN Agenten die vrijdagavond rond 23.40 uur op de Kerkbrink surveilleerden, zagen dat een jongen een andere jongen mishandelde en hielden hem direct aan. De jongen wilde niet meewerken aan zijn aanhouding, waarop de agenten hem met gepast geweld onder controle brachten. De 20-jarige Amersfoorter bleek onder invloed van alcohol en drugs. Op het politiebureau vernielde hij een ophoudruimte. Hij bleek in Breukelen ook lampen en mogelijk een ruit te hebben vernield. Mogelijk heeft hij nog meer zaken op zijn kerfstok. In verband met het alcohol- en drugsgebruik is de jongen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.