Politieberichten regio

's-Hertogenbosch 18-09-2004 - .

NIET VOLDAAN AAN BEVEL/VORDERING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag waren agenten op de Hinthamerstraat bezig met een verkeerscontrole. Een behoorlijk onder invloed verkerende 17 jarige Bosschenaar kwam zich daar op vervelende wijze mee bemoeien en werd door de agenten bevolen om door te lopen. Toen hij daar -ook na enkele herhalingen- niet aan voldeed is hij aangehouden. Eenmaal in de cel op het politiebureau viel hij in een diepe slaap en kon niet onmiddellijk worden gehoord. De knaap tegen wie proces-verbaal wordt opgemaakt mocht de verdere nacht op het politiebureau doorbrengen.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - Tijdens hun surveillance in de Vughterstraat werden agenten op de Vughterstraat geconfronteerd met een vechtpartij. Een 30 jarige Bosschenaar sloeg een 24 jarige plaatsgenoot tegen het hoofd. Het slachtoffer kwam daardoor ten val tegen een fietsenrek. De verdachte dook vervolgens bovenop hem en sloeg hem herhaalde keren tegen het hoofd. Door de verdachte enkele tikken met de wapenstok te geven werd het geweld tegen de andere persoon gestaakt. De verdachte is vervolgens aangehouden en ingesloten.De benadeelde heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

URINEREN EN VALSE NAAM

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag stond een 57 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch op de Helftheuvelpassage in de bosjes te urineren. Agenten spraken de man aan en vroegen zijn naam. Toen de agenten de naamsgegevens via de meldkamer op juistheid controleerden probeerde de man weg te lopen. Hij moest worden tegengehouden waarop hij handtastelijk werd en een van de agenten enkele keren tegen de borst sloeg. Daarop is hij aangehouden. Op het bureau bleek dat de man een valse naam had opgegeven.

URINEREN EN VALSE NAAM (2)

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is tegen een 35 jarige inwoner van Sint Michielsgestel proces-verbaal opgemaakt. Hij stond in de Snellestraat in 's-Hertogenbosch in het openbaar te urineren en gaf de politie een valse naam op.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch - in de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Korte Putstraat een 31 jarige man uit Rosmalen aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 26 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch een stomp in het gezicht te hebben gegeven. Het slachtoffer had na wat onenigheid in zijn zaak enkele gasten buiten gezet. De verdachte zou volgens de eigenaar voor de zaak zijn blijven hangen en had een grote mond. Toen de eigenaar zei dat hij weg moest gaan kreeg hij een stomp in het gezicht.

GEEN RIJBEWIJS/JOYRIDING/HARDDRUGS

Rosmalen - Tegen een 18 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag proces-verbaal opgemaakt. Hij had de auto van zijn moeder zonder toestemming meegenomen. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij reed met de auto over de Empelseweg waar de politie hem controleerde. Tijdens de controle zagen de agenten dat een 19 jarige passagier uit 's-Hertogenbosch iets weg wilde moffelen. Dat bleken twee zakjes met cocaïne te zijn. Ook tegen deze verdachte is proces-verbaal opgemaakt en de drugs zijn in beslaggenomen.

BEDREIGING

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Burg. vd Heijdenstraat in zijn woonplaats Drunen een 21 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht een portier van een horecabedrijf mondeling met de dood te hebben bedreigd.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag zien surveillerende agenten op de Karrenstraat een man hard weg lopen met achter hem aan twee portiers van een horecazaak. De agenten konden de weglopende man in de kraag grijpen. Het bleek dat hij kort daarvoor een portier een klap had gegeven omdat hij niet naar binnen mocht. De verdachte ontkent te hebben geslagen maar zou, nadat hij door een portier was weggeduwd, een duw terug hebben gegeven. Hij is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Vlijmen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is tegen een 22 jarige automobilist proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcoholhoudende met zijn auto over de Tunnelweg in zijn woonplaats Vlijmen reed.

BLOTE BILLEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag trok een 22 jarige inwoner van Dedemsvaart in de Vughterstraat zijn broek omlaag en liet twee politiemensen zijn blote billen zien. Daarbij maakte hij nog enkele gebaren om duidelijk te maken dat deze actie echt wel in de richting van de agenten bedoeld was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij na de ontvangst van het proces-verbaal zijn spijt betuigde.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Rosmalen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 57 jarige Bosschenaar het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Graafsebaan nadat hij eerst behoorlijk aan de alcoholhoudende drank had gezeten.

OPENBARE DRONKENSCHAP EN VERZET

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt in zijn woonplaats Boxtel een 23 jarige man aangehouden. Hij gedroeg zich bijzonder agressief en verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol en/of drugs. Agenten probeerden contact met hem te krijgen maar dat lukte nauwelijks. De man werd enkele keren gesommeerd de Markt te verlaten en naar huis te gaan. Toen hij op een gegeven moment probeerde om door de agenten heen een inmiddels gesloten pand binnen te gaan is hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich behoorlijk. Hij is ingesloten.

VERNIELING AUTOSPIEGELS

Vught - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden terzake vernieling van een aantal autospiegels op de Jagersweg, de Molenhei, Molenrijnselaan en Bronoliebergweg. Het duo was met een nog onbekende jongen aan het fietsen en onderweg trapten zij tegen diverse buitenspiegels van geparkeerd staande auto's. Een van de eigenaren van de auto's zag kans de 14-jarige verdachte aan te houden en de politie te waarschuwen. De 15 jarige jongen is later aangehouden.
Het tweetal is gehoord en daarna door de ouders opgehaald.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag is tegen een 45 jarige automobilist proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man reed met zijn auto over de Van Kessellaan in zijn woonplaats Sint Oedenrode.

ALCOHOL IN HET VERKEERUden - Een 27 jarige Udense automobilist vestigde in de nacht van vrijdag op zaterdag de aandacht op zich door met piepende banden van de Udense Markt af te rijden. Voor de politie aanleiding om hem even te laten stoppen. De man bleek te veel alcoholhoudende drank gebruikt te hebben en is aangehouden.

ALCOHOL IN HET VERKEER(2)

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 31 jarige automobilist. De man reed met een behoorlijk slok op over de Sterndonk in zijn woonplaats Veghel.

BELEDIGING

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt in zijn woonplaats Veghel een 34 jarig man aangehouden. De politie had kort tevoren een opstootje in de kiem gesmoord. De verdachte was het op een of andere wijze niet eens met het optreden van de politie en schold een van de agenten uit.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Oss - Vrijdagavond is op de Lievekamplaan in zijn woonplaats Oss een 45 jarige man aangehouden. Hij lag in kennelijke staat van dronkenschap op het trottoir voor de bioscoop te slapen. Toen de politie hem wakker maakte werd hij agressief en weigerde zijn naam op te geven.

RIJBEWIJS VAN DRONKEN BESTUURSTER INGEVORDERD

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 29 jarige automobiliste uit Maren Kessel het rijbewijs ingevorderd. De vrouw reed tegen het verkeer in en zonder verlichting. Zij kon op de Oostwal tot stoppen worden gebracht. Controle leerde dat de vrouw zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde

WINKELDIEFSTAL

Cuijk - In een winkel aan de Dukatendreef is vrijdagmiddag een 34 jarige man uit Beers aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van enkele flesjes bier. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

BELEDIGING EN WAPENBEZIT

Grave - Toen de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer een overlastmelding van rondhangende jongeren aan de Essinklaan behandelde werden zij door een van hen, een 23 jarige inwoner van Grave uitgescholden. De verdachte is onmiddellijk aangehouden. Bij zijn fouillering vond de politie twee messen. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.