Utrecht stad 12.30 uur

Utrecht 18-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Op de Stadhuisbrug werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.30 uur twee mannen aangehouden die voor een uitgaansgelegenheid problemen veroorzaakten.

De twee 20-jarige mannen afkomstig uit Vennep en Aalden waren onder invloed van alcohol en gedroegen zich vervelend. De man uit Vennep werd aangehouden wegens het niet opgeven van zijn naam. De Aaldenaar zat steeds aan het halster van een paard van de bereden brigade van de politie. De man werd meerdere malen gevorderd door agenten hiermee te stoppen. Toen hij de vordering negeerde was een der ruiters van het korps Utrecht genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken. Vervolgens werd de verdachte aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag vond voor een horecagelegenheid op de Draaiweg rond 01.30 uur een vechtpartij plaats. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze op straat een slachtoffer aan met gezichtsletsel. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Twee mannen (leeftijd en woonplaats onbekend) werden aangehouden omdat ze zich vervelend gedroegen. Zij kregen een proces-verbaal. Een 39-jarige man uit Utrecht en een 44-jarige man uit Tienhoven werden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, maar na verhoor weer heengezonden.

Onder invloed

UTRECHT Op de Catharijnesingel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden die onder invloed was van alcohol.

De man was ondanks waarschuwingen van de parkeerbrigade om niet te gaan rijden toch rondom dronken in zijn auto gestapt. Agenten gaven de man op de Catharijnesingel een stopteken. Toen de agenten uitstapten reed de man weg. Vervolgens ontweek hij meerdere politievoertuigen die de weg blokkeerden. Uiteindelijk werd de bestuurder, een 41-jarige man uit Utrecht klemgereden. De Utrechter had echter zijn portieren afgesloten, zodat de agenten hem niet uit het voertuig konden halen. Een ruit van de auto werd ingetikt, waardoor het portier geopend kon worden. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies 755 ug/l. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Zakkenrolsters aangehouden

UTRECHT Beveiligingspersoneel hield woensdagmiddag rond 15.20 uur op de Hammerskjoldhof twee inwoonsters van Nieuwegein (vrouwen van 23 en 24 jaar) aan wegens zakkenrollerij in winkelcentrum Kanaleneiland. Zij hadden een portemonnee en een tasje bij zich die bleken te zijn gestolen van een 81-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouwen worden verdacht betrokken te zijn bij meerdere zaken van zakkenrollerij. De vrouwen zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Verzamelaar aangehouden

UTRECHT De politie hield zaterdagmorgen kort na 04.00 uur op de Adelaarstraat een 26-jarige Utrechter aan die merkplaatjes van autos haalde. De man had twee merkplaatjes van autos gehaald, een poging bij een derde auto was mislukt. De laatste en een van de twee gelukte vernielingen zijn bekend. De agenten konden niet achterhalen van welke Opel het andere merkplaatje was gehaald.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Een 44-jarige Utrechter werd vrijdagavond tegen 20.00 uur aangehouden in een winkel aan de Nachtegaalstraat wegens winkeldiefstal. De man wilde met een gevuld mandje de winkel uitlopen. In de rugzak van de man troffen agenten nog meer goederen uit deze en een andere winkel aan. De man kon geen aankoopbewijs tonen en de agenten twijfelden aan zijn verklaring. De fonkelnieuwe fiets waar hij op reed had hij voor de redelijke prijs van vijftig euro gekocht, zo verklaarde hij. De man is een bekende van de politie. Zijn rugzak en fiets zijn inbeslaggenomen en de man is ingesloten voor nader onderzoek.