Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 18-09-2004

Alcomobilisten aangehouden
PATERSWOLDE Vrijdagavond is op de Groningerweg een 59-jarige inwoner van Roden aangehouden. De man in de auto trok met zijn rijstijl de aandacht van de politie. Bij controle bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau ongeveer 1 promille. De man kreeg een snelrecht verbaal en een rijverbod van 4 uur.

ASSEN Op het Witterhaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorrijder aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Het betrof een 31-jarige inwoner van Assen, die aan het bureau 1.7 promille blies. Verder bleek de man niet in net bezit te zijn van een rijbewijs voor een motor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dief van kabelgoten aangehouden
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Troelstralaan een 17-jarige inwoner van Ter Aard aangehouden op verdenking van diefstal. Politieagenten zagen de jongen rijden met een lang wit pak op de nek. Bij controle bleken dit kleine kabelgoten te zijn. De kabelgoten waren gestolen uit een koker op een auto aan de Zadelmakerstraat. De jongeman is ingesloten. Zijn mededader is nog voortvluchtig.

Diefstal geluidsapparatuur
ASSEN Bij een inbraak in een woning aan de Benthem Reddingiusstraat is vrijdag overdag een hoeveelheid geluidsapparatuur gestolen. Toen de bewoners thuis kwamen bemerkten zij dat er was ingebroken. Vermist worden een aantal cds, een cd-speler, een DvD-speler, een mengtafel en wat andere bijbehorende apparatuur. De schade wordt geschat op een paar duizend euro.

Diefstal bij bedrijf
HAVELTE In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Van Helomaweg. Diverse ruimtes werden doorzocht en uit kassas en potjes verdween een paar honderd euro. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een raam.

Winkeldiefstal
ASSEN Bij een parfumeriezaak aan het Mercuriusplein zijn vrijdagmiddag 26 flesjes parfum gestolen. Het personeel had een paar personen gezien die zich in de winkel verdacht op hielden. Toen zij enkele ogenblikken later polshoogte gingen nemen, bleken de personen al weg te zijn, alsmede 26 felsjes parfum met een gezamenlijke waarde van ruim duizend euro. Een onderzoek in de omgeving naar de daders had geen resultaat.

In zeer korte tijd weer in de cel
EMMEN Bij een winkel aan de Wilhelminastraat is vrijdagmiddag een 43-jarige man uit Emmen aangehouden ter zake winkeldiefstal. Het winkelpersoneel had gezien dat de man met een midi-set de winkel uitliep. Een vrouwelijk personeelslid achtervolgde de man en op haar verzoek heeft een voorbijganger de dief aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie, die zeer verbaasd was omdat de man net ontslagen was uit de politiecel. De man is weer meegenomen en ingesloten. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Diverse bekeuringen uitgedeeld
ASSEN/HOOGEVEEN Bij verkeerscontroles in beide plaatsen zijn vrijdag in totaal 31 bekeuring opgemaakt. De bekeuring werden o.a gemaakt voor het niet hebben van fietsverlichting, het niet dragen van en autogordel, het door roodlicht fietsen, het niet handsfree bellen, parkeren daar waar een verbod is of op een invalidenparkeerplaats, het niet dragen van een helm en nog enkele technisch gebreken aan voertuigen.

LANGELO Donderdag en vrijdag zijn bij controles op de Hoofdweg 20 bekeuring uitgeschreven voor het rijden over het fietspad door automobilisten. Door werkzaamheden aan de wegen in Langeloo is er een omleidingroute ingesteld. Zoals gebleken is, volgen veel automobilisten de route niet , maar negeren de aanwijzingen en rijden vervolgens een gedeelte over het fietspad totdat ze weer op de weg naar Roden komen. Dit is niet alleen hinderlijk, maar ook gevaarlijk en zelfs verboden. Daarom zal de politie de komende weken extra controles uitvoeren en zonder pardon bekeuren.

Vrouw valt van dak
ASSEN Zaterdagmorgen is een 52-jarige inwoonster van Assen gewond geraakt bij val van een dak. De vrouw hielp op een dak van een schuur aan de Schieven. Plotseling zakte zij door een plaat en kwam ruim 3 meter lager op de grond terecht. Zij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het AZG in Groningen. De traumaheli was ter plaatse voor assistentie.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.