1e persbericht van zaterdag 18 september 2004

Eindhoven 18-09-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na diefstal en vernieling

Vrijdagavond om 22.30 uur is op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 14-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De jongeman wordt verdacht van het wegnemen van een personenauto en vernieling daarvan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De personenauto is voor onderzoek veilig gesteld.

Asten: Snelheidscontrole

Op de N279 is vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 37 gecontroleerde voertuigen reden er twee harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u. Tijdens een rijdende controle werd een bestuurder betrapt die 160 km/u reed waar 80 is toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Eindhoven: Aanhouding na echtelijke ruzie

Op de Generaal van Geenlaan is vrijdagavond om 22.00 uur een 40-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie met zijn vrouw en enkele familieleden, vernielingen te hebben gepleegd en geweld te hebben gebruikt. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding vreemdeling

Een 36-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats is vrijdagavond om 23.00 uur op de Galvanistraat aangehouden. Een getuige zag dat de man probeerde in te breken in een geparkeerd staande auto en waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek dat de verdachte geen verblijfspapieren had. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en in vreemdelingenbewaring gesteld.

Best: Fietsendief aangehouden

Vrijdagavond om 23.50 uur is op de Hoofdstraat een 15-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor vanaf het Raadhuisplein een damesfiets te hebben weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De fiets is terug naar de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Aanhouding agressieve man

Zaterdagmorgen om 00.45 uur is op het Begijnenhof een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man gedroeg zich agressief en probeerde enkele agenten te mishandelen. Een van hen liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De verdachte is onder hevig verzet en met gebruikmaking van pepperspray, aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Onder invloed

Op de Hoofdstraat is zaterdagmorgen om 01.19 uur een 24-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn voertuig onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.30 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Waalre: Onder invloed

Een 40-jarige Belgische automobilist uit Eksel (B), is zaterdagmorgen om 01.58 uur, op de Valkenswaardseweg, aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De man weigerde elke medewerking aan een onderzoek. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.

Gemert: Aanhouding na vernieling

Zaterdagmorgen om 02.45 uur is op de Beeksedijk een 15-jarige inwoner van Aarle Rixtel aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor een verkeersbord vernield te hebben. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor bij zijn ouders afgeleverd.