2e persbericht van zaterdag 18 september 2004

Eindhoven 18-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: (Gewapende) overval

Vrijdagavond tussen 22.30 uur en 22.40 uur is er een overval gepleegd op een woning aan de Tinelstraat. Omstreeks die tijd werd er aangebeld bij de woning waarop de 39-jarige bewoonster de deur op een kier opendeed. Direct werd de deur verder opengeduwd door een gemaskerde man. In een flits zag de vrouw dat er nog een tweede gemaskerde man bij was. Zij werd door de eerste overvaller geslagen maar zag toch kans om de deur weer dicht te duwen en op slot te doen. Inmiddels was de politie gebeld door een dochter. De beide daders zijn mogelijk gevlucht in een oud model Mercedes-Benz, grijs van kleur die mogelijk na hun vlucht een bijna aanrijding veroorzaakte. Later op de avond is bij de politie een melding binnen gekomen dat men een grijze Mercedes zag rijden met daarin drie mannen met maskers op. Het signalement van de eerste dader, een man met een gezet postuur, lang ongeveer 1.80, gekleed in donkere kleding en een bivakmuts over zijn hoofd. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval of mensen die mogelijk een oud model Mercedes-Benz met twee of drie mannen hebben zien rijden zich te melden op 0900-8844.

Lieshout: Aanhouding na eenzijdig ongeval

Een 41-jarige inwoner van Nuenen is zaterdagmorgen om 06.05 uur op de Spegelt in Nuenen aangehouden. De man wordt ervan verdacht, na een eenzijdig ongeval op de rotonde van de Provinciale weg Lieshout Mariahout, de plaats van het ongeval te hebben verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Uit onderzoek bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.30 promille aan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Asten: Onder invloed

Op de A67 onder Asten is zaterdagmorgen om 07.30 uur een 38-jarige inwoner van Beerse (B), aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Uit onderzoek bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,90 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Autogordelcontrole

Zaterdagmorgen is op de Rembrandtlaan een autogordelcontrole gehouden. 11 bestuurders kregen een proces-verbaal. Een Poolse bestuurder reed met een auto zonder dat er aan de voorzijde een kentekenplaat bevestigd was. De bestuurder kon geen kentekenbewijs of verzekeringsbewijs tonen. Hij kreeg een boete van 65 euro voor het niet voeren van een kentekenplaat en zijn personenauto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na poging tot zware mishandeling

Op het Begijnenhof is zaterdagmorgen om 11.40 uur een 64-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had zijn personenauto in de berm van de Generaal Bradleylaan geparkeerd. Dit is verboden. Politiemensen schreven daar een bekeuring voor uit en plaatsten die achter de ruitenwisser. Toen zij wegliepen van het voertuig stapte de bestuurder in zijn auto. De verdachte startte zijn auto en reed op de agenten in die maar ternauwernood konden wegspringen. De man verklaarde boos te zijn geweest maar hij had inmiddels alweer spijt van zijn daad. Hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Gewapende overval

Vrijdagavond omstreeks 23.55 uur is er een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Bennekelstraat. De 29-jarige bewoner en twee bezoekers zaten in de kamer toen zij plotseling glasgerinkel hoorden. Direct hierop kwamen er drie mannen met bivakmutsen op de kamer binnen. Een van hen zette de hoofdbewoner een vuistvuurwapen op het hoofd. De ander twee overvallers sloegen de inboedel met een stuk hout kapot. Hierop verlieten de drie daders de woning. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Milheeze: Auto-inbreker aangehouden

Een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmiddag om 12.05 uur op een parkeerplaats aan de Hekker aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een geparkeerd staande auto te hebben vernield. Toen hij zich in dit voertuig bevond werd hij betrapt door de eigenaar. Deze belde de politie en zorgde ervoor dat de verdachte niet weg kon. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.