Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 18 september

Den Helder 18-09-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

St. Maartensvlotbrug tot Den Helder, vrijdag 17 september 2004.

In de middag en avond is tussen St. Maartensvlotbrug en Den Helder een verkeerscontrole gehouden op de N9, de N245 rondom Schagen en in het centrum van de stad. In totaal zijn er 15 bekeuringen geschreven: 7 wegens het niet dragen van de autogordel, 2 wegens snelheidsovertredingen, 3 wegens het niet dragen van de valhelm en 3 overige bekeuringen voor onder andere bromfietsers.

Inbraak vakantiewoning

Den Helder, vrijdag 17 september 2004.

Tussen 14.00 en 15.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Zanddijk. De daders zijn vermoedelijk via het dak de woning in gekomen. Zij ontvreemdden een laptop en een camera.

Aanrijding

Den Burg, zaterdag 18 september 2004.

Op de Pontweg, ter hoogte van het benzinestation, is een motorrijder om 9.30 uur in botsing geraakt met een personenauto. De auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Den Bosch, reed vanuit een uitrit de weg op . Daarbij zag hij de motorrijder, een 40-jarige man uit De Koog, over het hoofd. De motorrijder is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Botsing tussen snorfiets en auto

Den Burg, vrijdag 17 september 2004.

Op de kruising Schansweg/Schildersweg heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij een snorfiets en een auto betrokken waren. De vrouw op de snorfiets, 74 jaar uit Den Burg, reed in noordelijke richting over de Schansweg. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een auto die voor haar van rechts kwam. Gevolg was een aanrijding. De vrouw op de snorfiets kwam ten val en liep schaafwonden en kneuzingen op. De vrouw in de auto, 68 jaar uit Den Burg, liep geen verwondingen op.

Drie mannen aangehouden na mishandeling

Schagen, zaterdag 18 september 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rond 00.30 uur drie mannen aangehouden omdat zij worden verdacht van het mishandelen van een 23-jarige man uit Tuitjenhorn.

Het slachtoffer is op de Markt geslagen door een van de verdachten waarbij hij ten val kwam en buiten bewustzijn raakte. Met het signalement van getuigen konden agenten snel na de mishandeling drie verdachten aanhouden op de Menisweg. Het gaat om een 26-jarige man uit Schagen, een 17-jarige man uit Warmenhuizen en een 19-jarige man uit Warmenhuizen. Aard van de mishandeling is vermoedelijk een ruzie of misverstand tussen de jongeren. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Levensgevaarlijke wandelroute

Den Oever, zaterdag 18 september 2004.

Op de A7 ontstond een levensgevaarlijke situatie omdat daar rond 3.00 uur een man over de rijbaan van de Afsluitdijk liep. De man bleek te zijn gedropt voor een ontgroening. Even verder liep er nog een man, die met een handboei aan een leeg biervat geklonken zat. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en hebben een bekeuring gekregen.

Alcoholcontrole

Den Helder, zaterdag 18 september 2004.

Tijdens een verkeerscontrole op de Mardiepsstraat, de Jan Verfailleweg en de Waddenzeestraat is een 21-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De uitslag van de test bedroeg 375 ug/l terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.