Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 18 september

Hoorn 18-09-2004 - 16.00 uur

Aanrijding scooters

Wognum, vrijdag 17 september 2004.

Omstreeks 15.00 uur heeft een aanrijding tussen twee scooters plaatsgevonden op het (brom)fietspad van de Nieuweweg. Een 16-jarige man uit Zwaag en reed van achter op een andere scooter, met daarop een 68-jarige man uit Hoogkarspel. Deze scooter reed met lage snelheid omdat de man zojuist het pad op was gereden. Een passagiere van de 16-jarige man, een 18-jarige vrouw uit Sijbekarspel, raakte bij de aanrijding verwond aan haar voet. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met letsel

Venhuizen, vrijdag 17 september 2004.

Op de kruising Markerwaardweg/Westerbuurt heeft rond 15.00 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij een fietster lelijk ten val is gekomen. Het meisje, 15 jaar uit Venhuizen, reed over de Westerbuurt op haar fiets. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende auto, met daarin een 22-jarige man uit Zaandam. De automobilist kon haar niet ontwijken en het meisje viel. Haar gebit is ernstige beschadigd geraakt door de val.

Snelheidscontrole

Lambertschaag, vrijdag 17 september 2004.

In de middag is op de Westfriesedijk een snelheidscontrole gehouden waarbij 40 voertuigen zijn gecontroleerd. Slechts één automobilist overschreed de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. Hij reed 105 km/u en deze persoon wacht een proces-verbaal.

Auto gestolen

Hoorn, vrijdag 17 september 2004.

Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 16.00 uur is vanaf de Sint Eloystraat een auto ontvreemd. Het gaat om een rode Nissan Almere met het kenteken SH-BS-82. De dief heeft vermoedelijk de autosleutel gestolen uit de woning van de eigenaar.

Huiselijk geweld

Hoorn, vrijdag 17 september 2004.

Een 53-jarige man uit Hoorn is omstreeks 20.30 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn (ex) vrouw. Het slachtoffer, 46 jaar uit Hoorn, liep bij de mishandeling verwondingen op aan haar hals. De man krijgt een proces-verbaal.

Alcoholcontrole

Enkhuizen, vrijdag 17 september 2004.

Tijdens een alcoholcontrole op de Noorderweg, het Westeinde en de Flevolaan zijn drie automobilisten aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. De drie kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Wognum, vrijdag 17 september 2004.

Een 32-jarige man uit Wilnis is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met drank op reed. Hij is aangehouden op de Hoornseweg en mocht blazen. De uitslag van de test was 720 ug/l, dat is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol van 220 ug/l. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Verdachten autodiefstal aangehouden

Hoorn, zaterdag 18 september 2004.

Op het Prieel zijn twee mannen aangehouden op verdenking van autodiefstal. De mannen, 23 jaar uit Hoorn en 19 jaar uit Wieringermeer, gedroegen zich verdacht. Surveillerende agenten ontdekten dat het hier om een gestolen auto ging. Hierop zijn de twee mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau.