Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 september 2004


Harderwijk - Drankrijder betrapt


Een 18 jarige automobilist uit Harderwijk bleek zaterdagnacht (18/9) bij een controle op de Westermeenweg onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Harderwijk - Stadswachten betrappen graffitispuiter


Surveillerende stadswachten betrapten vrijdagmiddag een 20 jarige man uit Ermelo bij het spuiten met verf op de nieuwe skatebaan aan de Hoofdweg in Harderwijk.
De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden. In zijn rugtas zaten spuitbussen met verf. Hij bekende ook graffitiwerk in een nieuw fietshokje bij het station in Ermelo en een op een elektriciteitshuisje bij de rotonde aan de Putterweg in Ermelo. De politie maakt een proces-verbaal op.


Oldebroek - jongeman ingesloten na mishandeling


De politie heeft vrijdagmiddag een 19 jarige jongeman uit Oldebroek aangehouden nadat hij een 12 jarige plaatsgenoot op straat had mishandeld. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht. Het motief is nog niet duidelijk.


Putten - drankrijder betrapt - rijbewijs kwijt


Een 32 jarige automobilist uit Nijkerk bleek vrijdagavond bij een politiecontrole op de Engweg in Putten onder invloed van alcohol. Hij blies 1,7 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Veessen - snelheidsovertreders betrapt


De politie heeft vrijdagmiddag bij een controle op de Ijsseldijk en de Marledijk in Veessen. Tien bestuurders bleken met een snelheid van rond of even boven de 100 km. per uur voorbij de komen, terwijl daar 60 km. per uur is toegestaan.



---- --