Ingezonden persbericht

Opbrengst Johan Stekelenburg Kinderstad-Festival 14.789 euro

SOS-Kinderdorpen ambassadeur Hans van Breukelen neemt cheque in ontvangst

Foto's van de dag kunt u vinden op: http://www.persinfo.nl/images.php?clientId=23

Tilburg, 18 september 2004 - Tijdens het Stekelenburg Kinderstad-Festival in het Willem II Stadion is vandaag 14.789 euro ingezameld voor de kinderhulporganisatie SOS-Kinderdorpen. Hans van Breukelen, voormalig keeper van het Nederlands elftal en ambassadeur van SOS Kinderdorpen, nam de cheque met dit bedrag aan het einde van de dag in ontvangst uit handen van Kinderstad directrice Harriëtte Griep.

Het Kinderstad-Festival was georganiseerd als eerbetoon aan de voormalige burgemeester Johan Stekelenburg, die een jaar geleden overleed. Tijdens zijn leven zette hij zich actief in voor minder bevoorrechte kinderen, onder andere als lid van de raad van toezicht van SOS-Kinderdorpen. "Iemand die zoveel heeft betekend voor de Tilburgse samenleving wordt niet vergeten," zei de oprichter van het festival Erwin Höppener, "met dit festival zetten wij zijn gedachtegoed voort."

Ook Stekelenburgs vrouw, Heleen Stekelenburg-Hoekstra, was aanwezig op het festival. "Ik krijg nu weer het gevoel dat Johan had toen hij hier vorig jaar was. Hij was zeker opnieuw enthousiast geweest. Johan is toen langer gebleven dan dat hij van plan was, ondanks zijn ziekte."

Het festival duurde de hele dag en bood kinderen tot 12 jaar tal van attracties en activiteiten. De dag was een groot succes, zo'n 2000 kinderen deden er aan mee. Zij konden zelf actief meehelpen aan de inzameling voor SOS Kinderdorpen door vooraf een stempelkaart te kopen. Met deze stempelkaart konden ze langs alle speeldorpen en meedoen aan allerlei activiteiten. Er was een Muziekdorp met disco en streetdance, een Spellendorp met attracties, een Knutseldorp met schminken en verkleden, een Kennisdorp met een verhalenverteller en Ren-je-rot en een Sportdorp voor sportieve prestaties. Ook was er een ballonnenwedstrijd georganiseerd door SOS-Kinderdorpen. Leadzanger van VOF de Kunst, Nol Havens, heeft het festival afgesloten met een driekwartier durend spetterend optreden.

Het geld zal SOS-Kinderdorpen gebruiken voor de opvang van kinderen in het Social Center Tiquipaya te Cochabamba. SOS-Kinderdorpen directeur Albert Jaap van Santbrink: "Kinderen in Tilburg voor kinderen in Bolivia is een geweldig initatief. In Bolivia worden de kinderen nu opgevangen en kunnen hun moeders naar het werk, net zoals Kinderstad dat doet in Tilburg."

Het festival is een initiatief van Kinderstad en de Johan Stekelenburg Stichting ten bate van SOS-Kinderdorpen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Michelle Knight
Tel. 020 4874000 / 0646217522
Michelle.knight@svdt.nl

Over SOS-Kinderdorpen

SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al 55 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er helemaal alleen voor staan, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend, liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land en geeft ze een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 132 landen, verspreid over alle werelddelen.

Ingezonden persbericht