Politie Limburg-Noord

Verdachte aangehouden na roekeloos verkeersgedrag (extra bericht)
Datum: 18-09-2004
Tijd bericht: 18:10
Plaats: Venlo
De politie heeft zaterdagmorgen een 32-jarige man uit Venlo aangehouden nadat de verdachte diverse ernstige overtredingen beging waaronder 'poging tot doodslag.' Na een korte achtervolging in de Venlose binnenstad kon de politie de bestuurder op het Koninginneplein klemrijden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inmiddels in verzekering is gesteld.

In de vroege ochtend -- 6.40 uur -- werd er bij de politie gemeld dat er een vechtpartij plaatsvond in de binnenstad. De gealarmeerde patrouille trof de verdachte in zijn auto terwijl hij met hoge snelheid over de Parade reed. De verdachte negeerde elk stopteken en vervolgde roekeloos zijn weg. Een aantal voetgangers moest aan de kant springen om de automobilist door te laten rijden. Tijdens de rit liet de auto een spoor van vernielingen na. Hij ramde twee lantaarnpalen, een aantal fietsenrekken, diverse fietsen en een bromfiets. Ook ramde hij een gevel aan de Parade. Na een achtervolging vanaf de Parade via de Burgermeester van Rijnsingel, de Laaghuissingel en de Kaldenkerkerweg weer richting Koninginneplein kon de politie de verdachte klemrijden. Hierbij raakten twee politieauto's beschadigd. De verdachte veroorzaakte gevaarlijke situaties op de weg, hij reed diverse malen via de verkeerde weghelft waardoor tegemoetkomend verkeer plotseling moest remmen of uitwijken. Bij zijn aanhouding verzette de 32-jarige man zich hevig. Hij was onder invloed van alcohol.

De auto van de man is in beslag genomen en het rijbewijs is ingevorderd. De politie onderzoekt de zaak en komt daarvoor graag in contact met getuigen van dit voorval of van de vechtpartij die er vermoedelijk aan vooraf is gegaan. Ook de voetgangers die aan de kant moesten springen voor de auto wil de politie graag spreken. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief).