Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

6 JULI 2004

Op 18 en 19 september staat het themapark Archeon in het teken van het historische jeugdboek. Net als vorig jaar vinden er in het hele park activiteiten plaats die alles te maken hebben met lezen én schrijven van historische kinderboeken.

Historisch Nieuwsblad Bontekoeprijs

Op zaterdagochtend 18 september wordt de HISTORISCH NIEUWSBLAD BONTEKOEPRIJS uitgereikt aan de schrijver van het meest aansprekende historische jeugdboek van het schooljaar 2003/2004.

Ysbrantprijs voor jonge lezers

Daarnaast is er de Ysbrantprijs voor jonge lezers , uitgeloofd door Stichting Lezen en KidsWeek, weekkrant voor jonge mensen, die haar lezers opriep een brief te schrijven aan de hoofdpersoon uit hun favoriete Nederlandstalige historische jeugdroman. De winnaar ontvangt een kruiwagen vol historische jeugdboeken.

Helden in de historische jeugdliteratuur

Voorafgaand aan deze uitreiking vindt een discussie plaats over het thema: Helden in de historische jeugdliteratuur, onder leiding van historicus Hans Blom, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en jurylid van de Historisch Nieuwsblad Bontekoeprijs.


. Na de uitreiking zullen bekende jeugdboekenschrijvers als Jacques Vriens, Henk van Kerkwijk, Ton van Reen, Simone van der Vlugt, Bies van Ede en de genomineerden voor de Bontekoeprijs optredens verzorgen.

Deze 'vertelvoorstellingen' zullen ook op zondagmiddag 19 september plaatsvinden in toepasselijke historische gebouwen op het terrein van Archeon.

Dit themaweekend wordt georganiseerd door: Archeon, Historisch Nieuwsblad, Kidsweek, Stichting Lezen, Schrijvers van de Ronde Tafel, ProBiblio en gemeente Alphen a/d Rijn.

Meer informatie: Machteld van Herwijnen (Historisch Nieuwsblad) 020 53 10 979 of mvherwijnen@vug.nl