Ingezonden persbericht


Persbericht / Press Release

Zaterdag 18 & zondag 19 september:
2e editie Proeven & Genieten Den Haag

Proeven & Genieten Den Haag staat voor zelf proeven, vergelijken en combineren. Tijdens dit grootse gastronomische festijn in de sfeervolle Oude Raadzaal presenteren vele exposanten de nieuwste jaargangen van hun fraaiste wijnen, heerlijke delicatessen, zoals kazen, ham, olijfolie, zeevis, koffie, ambachtelijk gedistilleerd, thee en tal van andere producten die het gastronomisch genieten compleet maken. Smaakvol, educatief en kwaliteit gegarandeerd! Met medewerking van meer dan 50 vooraanstaande exposanten en participanten.

Uiteraard zal de tweede editie van Proeven & Genieten Den Haag ook omlijst worden door een leerzaam en smaakrijk programma, met o.a.:


· Prijsuitreiking 2e Haaglanden Huiswijn Competitie

Den Haag speelt een steeds belangrijker rol als gastronomische stad. Het serveren van de perfecte huiswijn is één van de manieren van cafés of restaurants om zich te onderscheiden.
· 2e Feast for Peace Kookuitdaging (War Child)

Robert Kranenborg (Restaurant Le Cirque) zal de strijd aangaan met Feast for Peace-ambassadeur Henk Savelberg (Restaurant-Hotel Savelberg "Vreugd & Rust")


· Proeverij NedBank CWG Auction wijnen

De wijnveiling van het Cape Wine Makers Guild is een van de hoogtepunten van de Zuid-Afrikaanse wijnkalender. Twee weken vóór de veiling zijn Etienne le Riche (Le Riche) en Philip Constandius (Lourensford) in Den Haag om een uitgebreide selectie van de veilingwijnen te presenteren.


· Chef's Masterclasses met culinaire coryfeeën

Kooksessies rond het fornuis met Paul van Waarden (Paul van Waarden, Rijswijk), Erik van Loo en Wim-Pieter van Dreumel (De Zwethheul, Delft), Marcel van der Kleijn (Calla's, Den Haag), Christian van der Linden (Villa Rozenrust, Leidschendam), Imko Binnerts (Imko's, The Grand Winston Hotel, Rijswijk), Dimitri Roedoe (De Keuken van Waarde, Wassenaar), Ruben van Dieten (Savelberg, Voorburg)


· Vinos de Jerez

Naast een stand met hooggekwalificeerde wijnen uit Jerez de la Frontera tevens een aantal wijn-spijsproeverijen waarbij de uiteenlopende gastronomische mogelijkheden van diverse typen sherrywijn centraal staan.


· Mobiel Proeven
Een uiterst informele en informatieve reis door de wereld van wijn en gastronomie gemaakt. Ontdekken wat lekker en met elkaar te combineren is, betaalbaarheid, proeven en genieten staan voorop. De reizen zullen in kleine groepen plaatsvinden en gaan om 14.00 en 16.00 uur van start. Opgave ter plekke.


· Grote paulée

Informeel tafelen op z'n Bourgondisch, samen met uw eigen wijnen en die van de exposanten van Proeven & Genieten Den Haag

(zaterdagavond, Marc Smeets (Hotel Corona), Den Haag - ¤ 32,50 per persoon all-in. Reserveren alleen via: 070 - 363 79 30)

Openingstijden

Datum: zaterdag 18 & zondag 19 september

Locatie: De Oude Raadzaal, Javastraat 26, 2585 AN Den Haag

Tijden: 12:00 - 17:00 uur (beide dagen)



Ingezonden persbericht