FNV


25-08-2004

Vakbond organiseert rapbattle tegen kabinetsplannen

Vakbond FNV Bondgenoten wil de Nederlandse hiphopscene betrekken bij de acties die de bond voert tegen de plannen van het kabinet Balkenende. Hiphopcrew N.N.T.T.O. (Noord Nederlands Taal Technisch Offensief) heeft voor FNV Bondgenoten een track opgenomen over het huidige kabinet.
De vakbond roept nu andere rappers op om ook een track te maken, die nog scherper is dan de eerste versie van het N.N.T.T.O.

Rappers kunnen 18 september vanaf 21:45 uur in De Rode Hoed (zaal open
21:00) in Amsterdam hun versie laten horen. Ze kunnen zich inschrijven via de actie-website van FNV Bondgenoten: www.fnvbondgenoten.nl/actie. Daar is ook de track van N.N.T.T.O. te downloaden.

De winnaar van de battle mag 2 oktober zijn rijms laten horen op de landelijke manifestatie tegen de kabinetsplannen op het Museumplein in Amsterdam.

FNV Bondgenoten wil met de battle jongeren bereiken en ze bewust maken van wat hen straks boven het hoofd hangt als het kabinet en

werkgevers hun plannen doorzetten. De plannen waar het om gaat zijn dan bijvoorbeeld het onbetaald verlengen van de werkweek, het afschaffen van het prepensioen waardoor iedereen echt tot z'n 65e moet werken, maar ook het uitkleden van de sociale zekerheid, enzovoort.