AutoRai


1-9-2004

BMW breidt nieuwe 1 Serie uit met 118i

Nog geen drie maanden na de introductie van de langverwachte BMW 1 Serie op 18 september a.s. volgt in januari 2005 al de spil van deze nieuwe modelserie: de BMW 118i.

De 129 pk / 95 kW sterke 2.0 liter motor van de BMW 118i beschikt over dezelfde innovatieve features als het topmodel 120i, zoals Dubbel Vanos en Valvetronic, de volledig variabele klepbediening zonder gasklep. Het nieuwe model is leverbaar met soepel en exact schakelende zestraps automaat of handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Evenals bij de andere 1 Serie modellen behoren 16 inch banden met noodloopeigenschappen (runflats), bandenspanningswaarschuwing, tweefasen remlicht, Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) inclusief noodstopherkenning, elektronisch sperdifferentieel, tractiecontrole en Cornering Brake Control tot de standaarduitvoering. Samen met zijn zes airbags heeft de nieuwe BMW 1 Serie alles in huis voor een score van vijf sterren in de EuroNCAP Crashtest.

Sportieve prestaties, beweeglijkheid en toonaangevende handling-eigenschappen, daarmee onderscheidt de BMW 118i zich van zijn concurrenten: in slechts 9,4 sec is de 100 km/h bereikt - op weg naar een top van 208 km/h. In de EU-testcyclus is de BMW 118i tevreden met gemiddeld 7,3 l/100 km.

De consumentenprijs voor Nederland bedraagt 26.950,- Full operational lease is mogelijk vanaf 573,- per maand. Dat calculeert BMW Financial Services bij 48 maanden en 20.000 km per jaar, exclusief brandstof, vervangend vervoer en BTW.

De voortekenen zijn goed. Vanaf de eerste previews van de nieuwe BMW 1 Serie in juli kwam de orderstroom goed op gang. Het concept van een hoogwaardig uitgevoerde vijfdeurs hatchback in de compacte klasse met krachtige motoren en achterwielaandrijving spreekt veel autoliefhebbers aan.