Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING: Augustus 2004

LEGO Kastelen dagen in Het Land van Ooit.

In samenwerking met LEGO Nederland organiseert Het land van Ooit op zaterdag 18 & zondag 19 september de eerste 'LEGO kastelen dagen van Ooit'. LEGO Nederland heeft ervoor gekozen om de allernieuwste kastelen en onlangs uitgekomen ridders van 'LEGO Knights Kingdom' in Het Land van Ooit te presenteren. Dus alle fans van LEGO én van ridders en kastelen vinden op die dagen in Het Land van Ooit de ultieme samensmelting van hun favoriete speelgoed in een decor van dé meest ridderlijke sfeer die je je maar voor kunt stellen.

Door de levensgrote LEGO ridders, een LEGO poort, vele LEGO kastelen en kleinere ridders zullen de bezoekers zich in een echt 'LEGO Land van Ooit' wanen. Zelfs de Gouverneur zit tijdens deze bijzondere dagen op een echte zetel van LEGO stenen!

Met LEGO Knights' Kingdom werp je je in de middeleeuwse strijd tussen goed en kwaad. De boosaardige ridder Vladek heeft de macht gegrepen in het koninkrijk Morcia. Vier moedige ridders zijn op zoek naar het hart van het magische Schild der Tijden, waarmee ze Vladek kunnen verjagen. Beleef het avontuur met deze ridderfiguren en de geweldige, nieuwe speelsets boordevol gevaarlijke uitdagingen en verborgen functies, waaronder een fort, een kasteel dat je van goed naar kwaad kunt veranderen, een riddertoernooi en nog veel meer.Uiteraard krijgt men volop de gelegenheid om met deze nieuwe LEGO aanwinsten te spelen.

Voor de 'kleine prinsessen' is er een speciale 'CLIKITS juwelenhoek', waar zij onder begeleiding van een schone Jonkvrouwe de mooiste sieraden kunnen maken. De bouwgrage en creatieve 'kleine ridders en ridderinnen' mogen zich met LEGO stenen uitleven door te bouwen aan hun eigen LEGO fantasiekasteel, waarmee zij bijzondere prijzen kunnen winnen.

Aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joanne Taminiau, Judith van Loon of Edwin van Boggelen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 3 77 77 5. Fax: 0416 - 3 77 77 3. Of met Roland Put van LEGO Nederland Telefoon: 06 - 12 32 25 82. E-mail: roland.put@europe.lego.com

---- --