Gemeente Houten



---

Fietskarrenoptocht door Houten 18 september

---

Op zaterdag 18 september trekt om 12.00 uur een stoet van fietskarren van het Plein naar Het Rond in Houten. De plaatselijke afdeling van de Fietsersbond organiseert deze optocht om te laten zien wie en wat je met een fietskar en bakfiets kan vervoeren. Het Brabants Fietsharmonisch Orkest zorgt voor een bijzondere muzikale omlijsting.

Bij de start van de optocht zijn fietsenrekken te bewonderen zoals de Fietsersbond die graag in heel Nederland ziet verschijnen. Er valt ook nog wat te winnen: voor de mooiste en ludiekste fietskar of bakfiets is een prijs beschikbaar. Op Het Rond doen deelnemers na de optocht mee aan een behendigheidswedstrijd.

Kortom, Houten laat op deze dag zien dat de Wéék van de Vooruitgang best wat langer kan duren. Stap vaker op je fiets, op weg naar school, je werk, de winkel, de sporthal, het tuincentrum, de crèche of het bezoek aan oma. En wát je ook wil meenemen, het kan haast altijd op de fiets. Kom maar kijken op 18 september!

De Fietskarrenoptocht is een onderdeel van de jaarlijkse Week van de Vooruitgang die in heel Nederland wordt gehouden en waaraan de Fietsersbond zijn steentje bijdraagt. Omdat Houten bekend staat als zeer fietsvriendelijk (diverse malen genomineerd bij landelijke fietsstadverkiezingen) heeft de Fietsersbond deze gemeente uitgekozen voor zijn nationale campagnedag.

Ook meedoen aan de optocht? Dat kan: bel (030) 637 26 21 of e-mail houten@fietsersbond.nl. Ook als je niet uit Houten komt, ben je van harte welkom.

---