Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Trophy of the Dunes

In het weekeinde van 18 en 19 september organiseren het Circuit Park Zandvoort en de Nederlandse Autorensport Vereniging de Trophy of the Dunes. In deze voorlaatste ronde voor de diverse nationale autorensportkampioenschappen worden maar liefst tien races verreden.

Aan de start verschijnen de Seat Cupra Cup, de Vege Series, de ID&T Clio Renault Sport Cup, de Van Uitert Formule Ford, de Pearle Alfa 147 GTA Challenge, terwijl op Zandvoort de BRL V6 Series debuteert.

Gegarandeerde spanning vanaf de kwalificatie tot aan de finishvlag is het uitgangspunt van de BRL-V6-reglementen, een voor Zandvoort nieuwe raceklasse. Het basisprincipe van de BRL-V6 is een maximale gelijkwaardigheid door identieke technologie. Hiervoor zijn de motor, de versnellingsbak en het differentieel verzegeld. Daarnaast zijn elektronische hulpmiddelen, zoals ABS en tractie controle niet toegestaan. Bandenpartner Hoosier zal elk team van gelijkwaardige banden voorzien. Per evenement mogen er vier nieuwe banden gebruikt worden, daarnaast kunnen banden uit vorige evenementen opgespaard en opnieuw gebruikt worden. De rijderskwaliteiten en de afstelling van de auto zullen daarom doorslaggevend zijn voor een goed resultaat. De schitterende sound van de machtige 4.0 liter V6 motor en het krachtige uiterlijk van het Ford Mondeo body-work zorgt voor opwinding bij zowel de fans als deelnemers. En er komen nogal wat bekende namen aan de start op Zandvoort. Wat te denken van Cor Euser, Donald Molenaar, Donny Crevels en Duncan Huisman, om er maar een paar te noemen.

Maar vlak de overige klassen niet uit. De ID&T Clio Renault Sport Cup staat altijd borg voor fraaie autosport waarin topcoureurs als Sebastiaan Bleekemolen, Frans Verschuur en routinier Michael Bleekemolen elkaar altijd het autosportleven zuur maken. Ook al grote namen komen we tegen in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge. Phil Bastiaans heeft enige afstand genomen van Sandor van Es maar kan zich geen misstap veroorloven. Rory Betram bezet de derde positie in de tussenstand maar lijkt kansloos voor de nationale titel.

De Seat Cupra Cup rijdt tijdens de Trophy of the Dunes twee wedstrijden. Zaterdag 18 september een race over twee uur en de volgende een sprintwedstrijd over 12 ronden.

De toegangsprijzen zijn voor het buitenterrein 12 Euro; rennerskwartier 30 Euro (beide kaarten zijn tevens geldig voor de trainingsdag 18 september); toeslag tribune 5 Euro. Toegang duinterrein voor kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis. Rennerskwartier voor kinderen tot 12 jaar, 50% korting.

Toeschouwers in het bezit van een paddockkaart mogen op zondag 19 september, zonder bijbetaling, plaatsnemen op de overdekte hoofdtribune. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij alle vestigingen van TicketBox. Kijk voor de adressen op www.ticketbox.nl.

Voor iedere bezoeker is er gratis het full colour programmablad.

Trophy
of the Dunes

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort