Ingezonden persbericht


Illuminatorische belevenis in Eindhovense lichtjesroute

Eindhoven 9 september- Een van de meest bekende Eindhovense performance-kunstenaars, de zich 'illuminator' noemende Ruud Snel, zal tijdens de lichtjesroute in Eindhoven voor gedenkwaardige belevenissen zorgen. Hij heeft daarvoor een grote, rode demonstratiewagen omgebouwd tot rijdend theater dat de naam 'Kijkventer" heeft gekregen. Deze vrachtwagen zal op onverwachte plaatsen opduiken en bezoekers de gelegenheid bieden om een unieke belevenis mee te maken.

Snel is gespecialiseerd in kijkdozen en de vrachtwagen is als het ware een grote kijkdoos geworden. Wie in de wagen kijkt maakt meteen een complete belevenis in geluid en licht mee.

De show, Snøk 1 ­ LichtGift, op zich is een mengeling van moralisme en humor, die enig in zijn soort is. Snel weet als geen ander eigentijdse problemen op zeer hilarische wijze te combineren met absolute flauwekul. Dat levert een lachwekkende vertoning op, die tegelijkertijd tot denken aanzet. Zoals zo vaak liggen dagelijkse werkelijkheid en humor niet ver van elkaar.

Het "Kijkventer"-rijdend theater rijdt van 18 tot 26 september en van 28 september tot 10 oktober, steeds tussen 20.00 uur en 24.00 uur. Wie met de eigen auto rondrijdt moet uitstappen, maar wie de lichtjesroute loopt of fietst, kan zo kennis nemen van het opvallende "normen en waarde transport" van Ruud Snel.

Inlichtingen over de tournee van de Kijkventer bij Ruud Snel:

040 2128305 ­ 06-54221989.

Om een indruk te krijgen van de voorstelling belt u de Snøk Føn

040 2128307 ­ 06-50252557 m.i.v. maandag 13 september