D66

Sophie in t Veld, lid van het Europees Parlement namens D66, houdt aanstaande zaterdag 18 september, vanaf 10.00 uur in de Utrechtse Gemeentebibliotheek aan de Stadhuisbrug op de Oudegracht te Utrecht, haar eerste Europa-Spreekuur. In t Veld roept deze spreekuren in het leven, om zo van de Nederlandse kiezers te horen hoe zij denken over Europa, wat voor problemen de kiezers hebben en wat de kiezer verwacht van het Europees beleid. Ik vertegenwoordig in Brussel de Nederlandse kiezers, daarom wil ik op deze en andere manieren met hen contact gaan onderhouden, aldus Sophie in t Veld. Het worden laagdrempelige bijeenkomsten, waarbij iedereen langs kan komen. Daarom ga ik met deze Europa-Spreekuren in bibliotheken, cafés en andere openbare gelegenheden zitten." In t Veld wil de komende jaren regelmatig een Europa-spreekuur gaan houden.

Met de start van het Europa-Spreekuur lost In t Veld een verkiezingsbelofte in. Tijdens de campagne heb ik beloofd om actief in gesprek te gaan met de kiezers over Europese kwesties. Er staan genoeg onderwerpen op de Europese agenda waar ik de mening van de Nederlander over wil horen. Turkije, de afdracht aan de Unie, grondrechten van homos in Europa en zo kan ik nog tal van onderwerpen opnoemen. Daar wil ik van weten wat de burger daar van denkt. Brussel gaat over hele concrete zaken en is geen ver-van-mn-bed-show.

Naast de Europa-Spreekuren, werkt In t Veld hard aan de realisatie van een reeks van debatten over Europa in de grensregios welke nog dit najaar moeten gaan plaats vinden. Daarnaast kijkt de D66er ook naar mogelijkheden die het internet biedt om regelmatig met haar achterban in gesprek te zijn.

Wilt u ook een Europa-spreekuur in uw regio?

Dat kan. Stuur dan een e-mail naar sophie@d66.nl waarin u aangeeft wanneer u een Europa-Spreekuur en waar wilt organiseren.

13-9-2004 10:29