Gemeente IJsselstein


Stedenbanden op Gemeentedag
maandag, 13 september 2004 - 16:27 CET

De gemeente organiseert aanstaande zaterdag 18 september de Gemeentedag in de IJsselsteinse binnenstad.

De nadruk ligt op de viering van het 25-jarig bestaan van de stedenband tussen IJsselstein en Herentals (België). Strakonice in Tsjechië, waarmee IJsselstein ook een stedenband onderhoudt, wordt in een kraam vertegenwoordigd. De burgemeester van IJsselstein, mr. drs. Th.E.M. Wijte, en de burgemeester van Herentals, J. Peeters, openen de Gemeentedag om 12.00 uur op de Overtoom.

Swingende optredens op Overtoom en Plaats
Op podia op de Overtoom en de Plaats zijn de hele middag optredens van onder meer verenigingen uit Herentals; theater, zang en fanfare. Daarnaast treden de professionele dansers van het Instituut voor dans en beweging Jos Dolstra en dameskoor Dutch Pride op. Het IJsselsteinse koor De Baronnye en het Herentalse koor Canta Libre verzorgen een gezamenlijk optreden. Op de Overtoom is voor de jeugd een springkussen geplaatst.

Presentatie IJsselsteinse verenigingen
In de binnenstad kunnen inwoners in een notendop zien wat IJsselsteinse verenigingen en instellingen hebben te bieden. Tachtig verenigingen en instellingen presenteren zich op het gebied van sport, cultuur, sociaal-cultureel werk en politiek aan met name nieuwe inwoners. Maar ook wie langer in onze stad woont, vindt in de binnenstad één en al gezelligheid en activiteit. Het IJsselsteins Zeemanskoor, vrouwenkoor Promise en Vrouwe IJsselstein Swingt verzorgen een optreden op de Benschopperstraat. Op de Hogebiezen laat gymnastiekvereniging Vogel haar beste kunnen zien op een mat en trampoline.

De Gemeentedag eindigt om 16.00 uur.

Uitgebreid programma